Societat

Treball amplia les activitats de les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social per prevenir riscos laborals

La finalitat de les accions és millorar les condicions de treball de la població amb diversitat d’origen, entre altres

El Departament d’Empresa i Treball ha determinat les noves activitats preventives que les mútues col·laborades amb la Seguretat Social hauran de portar a terme en matèria de prevenció de riscos laborals el 2022 a Catalunya.

Les actuacions han de prestar especial atenció a la millora de les condicions laborals de les microempreses i les petites empreses, així com els col·lectius més vulnerables, i integrar la perspectiva de gènere.

Entre les finalitats de les accions preventives s’inclouen la millora de les condicions de treball de la població amb diversitat d’origen i el tractament de la prevenció tenint en compte la contractació temporal i a temps parcial.

També s’inclouen les activitats preventives que les empreses han de desenvolupar des d’una perspectiva d’edat, en especial al col·lectiu de joves, i les d’adaptació de les condicions laborals i ocupabilitat del col·lectiu de persones amb discapacitat.

Per altra banda, les accions de les mútues han d’impulsar a les empreses a portar a terme activitats que millorin la gestió de la prevenció de riscos laborals en el treball a distància i que tinguin en compte els efectes del canvi climàtic i els seus impactes sobre la seguretat i la salut dels treballadors.

El Departament d’Empresa i Treball també ha determinat que les mútues han d’elaborar codis de bones pràctiques en la gestió de prevenció de riscos laborals en màquines, equips de treball i noves tecnologies; en prevenció de riscos laborals en treballs d’alçada, i facilitar pautes en el sector de la indústria del reciclatge i les energies renovables.

Així mateix, el Departament d’Empresa i Treball ha decidit ampliar el programa de visites i accions que contribueixen a la reducció de la sinistralitat, incloent-hi també actuacions preventives adreçades a la reducció de les malalties professionals.

Les mútues tindran fins al 28 de gener de 2022 per presentar els plans d’activitats preventives davant l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral perquè siguin aprovats.

Els plans s’han d’elaborar d’acord amb els programes, les prioritats i els criteris determinats per la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball.

Així mateix, han d’indicar els sectors i les empreses a les quals s’adrecin, així com el nombre de persones treballadores afectades i el cost que es preveu executar en cadascun dels programes.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’epidemiòloga Alba Vilajeliu situa l’inici de la baixada de l’onada en la setmana vinent

BARCELONA

Quinze cavalls morts per l’atac de gossos salvatges al Pallars Sobirà

eSCÒS

La primera nit sense toc de queda, amb poques incidències

barcelona

Més del 74% de la població de l’Alt Pirineu i Aran veu interessant fer uns JJOO d’Hivern

BARCELONA

Mans i mànigues amb les baixes

Barcelona

Un 62% dels barcelonins estan a favor del turisme

BARCELONA

Impulsen la renovació de l’enllumenat públic a Figueres

FIGUERES

Contenidors de rebuig buits i voreres i carrers nets a Salt

Salt

L’Ajuntament es replanteja l’Ateneu Bar de Banyoles

BANYOLES