Salut

Les tres infermeres de les Terres de l’Ebre expedientades per l’ICS van citar els familiars a vacunar-se en una residència

Les professionals van aprofitar que s’havien de desplaçar a un centre de discapacitats per vacunar els seus parents al marge del programa previst

Les autoritats sanitàries asseguren que és un fet “aïllat” i subratllen que no ha afectat el pla de vacunació

Les tres infermeres expedientades per l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre van posar la vacuna de la Covid-19 a diversos familiars seus, segons ha pogut confirmar l’ACN.

Les professionals van aprofitar que havien d’administrar el vaccí a una residència de discapacitats del territori per avisar els seus parents i vacunar-los al marge del programa previst.

Segons ha pogut saber l’ACN, dimarts al matí les professionals van anar avisant els parents per telèfon perquè acudissin en cotxe a fora de l’equipament –una llar residència- i, així, poder-los administrar la vacuna al marge de la planificació prevista. Algú vinculat al centre residencial es va adonar de la situació i ho va posar en coneixement de les autoritats competents. Arran d’aquest episodi l’ICS ha obert un expedient informatiu a les tres professionals.

Segons ha apuntat la regió sanitària Terres de l’Ebre en un comunicat, “es tracta d’un fet aïllat que no ha afectat el pla de vacunació”. En aquest sentit, s’ha subratllat que “tots els residents van rebre la vacuna que pertocava segons estava planificat”. A causa de la gravetat dels fets s’investigarà i recopilarà tota la informació per prendre les mesures per evitar que es torni a repetir, assegura la nota.

Tot i que el secretari de Salut Pública i director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, no ha aclarit si les professionals havien acabat d’administrar la vacuna, ha titllat els fets “d’incident molt desafortunat” i “molt greu”. També ha indicat que les han apartat de forma cautelar del lloc de treball i ha avisat que qualsevol irregularitat d’aquest tipus serà sancionada.


Prop de 3.000 vacunats a les Terres de l’Ebre
El departament de Salut ha remarcat “tota la coordinació i l’excel·lent feina que fins ara estan realitzant tots els equips de vacunació arreu de les Terres de l’Ebre”, on s’ha administrat la primera pauta de la vacuna fins al dia d’avui a 1.200 professionals del territori.

La previsió és que diumenge ja s’hagi administrat la primera dosi a tots els centres de l’àmbit residencial, on s’inclouen tant centres de gent gran, persones amb discapacitat, persones amb trastorns de salut mental i centres religiosos de la regió sanitària de Terres de l’Ebre.

Fins ara s’han administrat 1.712 vacunes a residents i professionals de residències. Si se sumen les 1.200 que s’han posat als professionals sanitaris, la total xifra de vacunats arriba a les 2.912 persones.Una psicòloga diu que Mohamed Houli era fàcilment influenciable però sense cap patologia mental

Barcelona

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Barcelona

El pic de malalts crítics ja supera el de la segona onada

Barcelona

Argimon confirma 17 casos de la soca britànica i alerta que continuaran creixent

Barcelona

Pugen a 2.165 els grups escolars confinats

Barcelona

Una avaria de senyalització entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards de mitja hora a l’R1, l’R3 i l’R4

Barcelona
SALVADOR MARTÍ
Professor de Ciències Polítiques

“A l’Amèrica Llatina el virus és un perill com tants d’altres”

barcelona

Les UCI no noten la millora i arriben al pic del novembre

barcelona

Ús social de la llar d’infants de Camós

CAMÓS