Administracions

Recàrrec d’un 50% de l’IBI per als pisos buits de Breda

La mesura es va adoptar per unanimitat en l’últim ple per incentivar la inclusió d’habitatges al mercat de lloguer

L’Ajuntament comprovarà un cens de 59 pisos que consten com a buits

L’Ajuntament de Breda posarà en funcionament un mecanisme a través del qual s’aplicarà un recàrrec d’un 50% en l’import del rebut de l’impost de béns immobles (IBI) als propietaris de pisos buits. La mesura, que es va aprovar per unanimitat al consistori en el ple d’aquest mes d’octubre, vol afavorir la inclusió d’aquests habitatges al mercat de lloguer.

Com a pas previ, el ple també va adoptar l’aprovació inicial del cens de registre d’habitatges buits a Breda. Segons aquest document, a hores d’ara hi ha una relació de 59 habitatges indiciàriament buits al municipi. Després d’una última comprovació mitjançant la qual es contactarà amb els propietaris d’aquests pisos, si l’Ajuntament corrobora que són habitatges buits s’aplicarà el recàrrec del 50% de l’IBI.

El criteri utilitzat fixa una desocupació permanent i sense causa justificada d’un mínim de dos anys per considerar un habitatge com a buit.

L’alcalde, Dídac Manresa (ERC), explica que les comprovacions es duran a terme en les pròximes setmanes, de tal manera que es podria aplicar el recàrrec en el pròxim rebut. “La mesura s’emmarca en el pla local d’habitatge que s’havia aprovat prèviament i que preveia l’elaboració d’aquest cens de pisos buits i la possibilitat d’instaurar un recàrrec”, explica Manresa. L’alcalde hi afegeix que es tracta d’una mesura amb la clara voluntat “d’estimular el mercat” i que no es pretén que tingui una intenció recaptatòria, ja que, des d’un punt de vista estrictament financer, es tractarà d’uns imports que “econòmicament segurament no serien rendibles en relació amb la gestió que això suposa per a l’Ajuntament”.

Pel que fa a la tipologia dels propietaris d’aquests habitatges buits, Manresa hi afegeix que en el cens que s’ha fet “hi ha de tot”, tot i que en la majoria dels casos es tracta d’habitatges en mans d’entitats bancàries. “No hi ha prou oferta de pisos de lloguer i està clar que quan uns propietaris mantenen pisos buits no contribueixen a la funció social de necessitat d’habitatge que té un municipi d’uns 3.800 habitants com el nostre”, diu l’alcalde.

Manresa també hi afegeix que Breda no s’escapa de la problemàtica dels pisos ocupats il·legalment, tot i que no sigui en la mateixa proporció del que pot passar en municipis més importants i propers d’aquesta àrea de la Selva interior.

LA FRASE

Volem estimular el mercat; els habitatges que es mantenen buits no compleixen la seva funció social
Dídac Manresa
Alcalde de Breda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Mobile multiplica per 10 les reserves d’hotel respecte al 2020

barcelona

L’oposició reclama un pla de mobilitat per solucionar l’aparcament a Palamós

palamós

La covid ha accentuat les desigualtats de gènere

BARCELONA
ROSER MARTÍ-CID
Presidenta Codinucat

“La gent diu que sap què vol dir menjar bé, però no és així”

Barcelona

Front comú territorial per potenciar l’aeroport

girona

El RACC vol menys radars dels previstos a Barcelona

barcelona

Platja d’Aro facilita al comerç la venda virtual

CASTELL-PLATJA D’ARO

La Diputació de Girona, en contra de la pedrera d’Osor

GIRONA

Enllestit el carril bici de Palafrugell a Calella i Llafranc

PALAFRUGELL