Programació La 2

Dissabte, 17 abril de 2021
06.00
Tortugas
Els humans han existit tan sols una mil·lèsima part de temps del que han viscut les tortugues, cosa que els atorga un lloc d'honor al triomf evolutiu. Són solitàries per naturalesa. Semblen lentes, tranquil·les i plàcides, però si se les observa bé es descobreix com són realment.
Documentals
Durada: 45'
06.45
Un palacio para el pueblo
El Palacio del Parlamento, Bucarest
El Palau del Parlament de Bucarest és un edifici impressionant, però per aixecar-lo, el que llavors era president de Romania, Nicolae Ceaucescu, va posar en risc l'economia nacional. La construcció d'aquest luxós palau va anar acompanyada de la pitjor crisi econòmica de la història del país.
Documentals
Durada: 30'
07.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
El bosque de fuego. Pinara canario
Un dels boscos més extraordinaris del món creix en cons volcànics, entre roques i cendres. Es tracta de les pinedes canàries, capaces de créixer després dels incendis. A més, les seves adaptacions els permeten colonitzar alguns dels ecosistemes més durs del planeta.
Documentals
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.35
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en els efectes de la contaminació en la salut. L'incompliment de les recomanacions internacionals sobre contaminació atmosfèrica es relaciona amb gairebé dos mil morts prematures a l'any a Barcelona i Madrid, dues de les ciutats europees més poblades. Ho diu un nou estudi de l'Institut de Salut Global, Isglobal. El trànsit rodat és el causant principal d'una situació que mereix una reflexió profunda. A més, l'espai parla sobre el futur del capitalisme i es planteja cap a on porta el sistema econòmic actual a través de reflexions de l'economista Santiago Niño-Becerra i del filòsof Edgar Straehle. Més tard, s'entrevista la investigadora Catherine l'Eduyer, autora dels llibres Educar en el asombro i Educar en la realidad. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez proporciona tres recomanacions per dormir millor.
Altres
Durada: 25'
11.00
Objetivo igualdad
Espai que pretén impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 35'
11.35
Nacido explorador
Inclou Chile: la ceremonia del Floramiento, Sudáfrica: salvar a los rinocerontes i Inglaterra: los cisnes de la reina: Richard Wiese viatja avui a Anglaterra, una terra de grans tradicions com l'apicultura, la respectada hora del te de les cinc o l'estreta relació entre la monarquia i els cignes. El Richard coneix l'anomenat Marcador de cignes de la reina i visita un hospital especialitzat en cignes ferits.
Documentals
Durada: 75'
12.50
Nipalensis, cuando la naturaleza se equivoca
Documental sobre un cas d'hibridació viscut per l'àguila d'estepa, aquila nipalensis, amb una altra espècie d'àguila, la magnífica imperial ibèrica.
Documentals
Durada: 25'
13.15
El hombre y la tierra: serie canadiense
Inclou Operación Caribú i Operación rescate: En els últims dies de la tardor estan ja pràcticament gelats tots els llacs, rius i llacunes del nord del Canadà. Com a conseqüència, alguns pigargs americans són incapaços de pescar per alimentar-se.
Documentals
Durada: 65'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Trucks
Carne argentina-Argentina
L'Argentina és un dels països de referència en la producció de carn mundial. A les terres de la Pampa es cria el bestiar del qual surt aquesta carn benvolguda a tot el món.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Los verdaderos señores de la sabana i La batalla de los mandriles alfa
Documentals
Durada: 100'
18.00
Atlántico
Una piedra en mitad del río
Les illes Açores es troben a mig camí entre Amèrica i Europa. A San Miguel es visiten els únics camps de te del continent i Furnas, un poble famós pel seu bullit elaborat a la calor de les fumaroles volcàniques. Més tard, a Flores es troben el costat més salvatge i desconegut d'aquestes illes.
Documentals
Durada: 55'
18.55
Guardianes del patrimonio
Operación galería
Quan assalten un museu o espolien un jaciment, la indignació és un sentiment col·lectiu. Però quan són els teus estris personals els que han desaparegut de la teva vida, la indignació es converteix en impotència.
Documentals
Durada: 25'
19.20
El reino perdido de los faraones negros
Fa tan sols un segle, els exploradors occidentals es negaven senzillament a creure que els africans negres eren capaços de construir monuments tan magnífics. Només en les últimes dècades, els arqueòlegs han descobert l'autèntica realitat. A Meroe, existeixen més piràmides que en tot Egipte.
Documentals
Durada: 50'
20.10
Senderos del mundo
A Spessart, Alemanya, el Juan i el Migas s'endinsen en els llegendaris boscos que van inspirar els contes dels germans Grimm. Més tard, l'Amador s'interna en la freda Sierra del Rincón al nord de Madrid. Finalment, l'Ana recorre la província de Badajoz per conèixer la Reserva de la Biosfera de La Siberia extremeña.
Documentals
Durada: 65'
21.15
El viaje a la India de Joanna Lumley
Desafiant les carreteres de Bombai, la Joanna fa una passejada en una companyia de taxis exclusivament femenina de la ciutat i visita el Times of India, on el seu oncle va ser editor del diari les dècades de 1930 i 1940.
Documentals
Durada: 45'
22.00
El cine de La 2: Rafaël
Les protestes de la Primavera Àrab obliguen el tunisià Nazir, casat amb una dona holandesa anomenada Kimmy, a escapar cap a Europa. A més, estan esperant el naixement del seu primer fill.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
La noche temática
Inclou Esto no es una película. Robert Fisk i Siria, los últimos guardianes del patrimonio
Documentals
Durada: 150'
02.15
Secretos en nuestro ADN
Els tests genètics domèstics estan canviant la vida de moltes persones malgrat que la fiabilitat i les imprevisibles conseqüències dels resultats no sempre responguin al que s'espera. Les anàlisis casolanes d'ADN, possibles gràcies a les lleis de l'herència, s'han convertit en una indústria, valorada en milers de milions de dòlars. Cada vegada hi ha més persones que confien el seu ADN a aquests tests amb l'esperança de conèixer avantpassats o tenir previsions sobre el desenvolupament de malalties importants. No obstant això, no tots els beneficis promesos pels laboratoris que els han posat en circulació superen els riscos que comporten. La criminologia fa temps que se serveix de la genealogia genètica, però la popularització d'aquestes proves ha abocat a les bases de dades d'ADN inesperats resultats crucials per resoldre crims sense tancar des de feia dècades.
Altres
Durada: 55'
03.10
El origen de la mafia. Nueva York
Inclou Estrategia de salida i La mafia durante la guerra: Comença la Segona Guerra Mundial i els militars li demanen a Charles, Lucky, Luciano que asseguri els molls de Nova York i ajudi a la invasió de Sicília. Després de la guerra, la Marina pressiona Thomas Dewey per a alliberar Luciano. Finalment, Dewey accepta deportar Luciano a Itàlia.
Documentals
Durada: 85'
04.35
La huella del crimen
El crimen del Capitán Sánchez
Història d'un crim real ocorregut a Madrid el 1913. El Capità Manuel Sánchez López i els seus quatre fills porten una vida miserable a causa de la seva passió pel joc. A més, Sánchez manté relacions incestuoses amb la seva filla María Luisa i acaba matant el seu pretendent.
Documentals
Durada: 60'
05.35
El viaje a la India de Joanna Lumley
Desafiant les carreteres de Bombai, la Joanna fa una passejada en una companyia de taxis exclusivament femenina de la ciutat i visita el Times of India, on el seu oncle va ser editor del diari les dècades de 1930 i 1940.
Documentals
Durada: 45'