Programació La 2

Dimecres, 4 agost de 2021
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Mi familia en la mochila
Del Desierto del Kalahari al Delta del Okavango
La família comença el seu recorregut pel desert del Kalahari, Namíbia, en un safari en camió. La seva primera parada és una de les tribus més antigues del món: els boiximans. La ruta segueix pel delta de l'Okavango, Botswana, anomenat el riu que no desemboca al mar.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La isla Rottnest. El reino de los quokka
En aquest episodi, el programa mostra la fortuna dels habitants de les illes d'aquest arxipèlag únic. Per a ells, l'aigua dolça és una benedicció. No obstant això, han passat moltes setmanes sense aigua a causa de la sequera estiuenca. A més, es mostra una gran varietat d'animals, on els quoques porten una vida pacífica al costat d'altres.
Documentals
Durada: 50'
08.45
El bosque protector
Fauna amenazada: águila perdicera
Fins fa molt pocs anys era molt freqüent contemplar a Espanya l'àgil vol de l'àguila cuabarrada. No obstant això, el declivi de la seva població va posar en alerta la comunitat científica i les administracions, que finalment van haver d'emprendre accions que en garantissin la conservació.
Documentals
Durada: 25'
09.10
Mi familia en la mochila
De Mangola a Moshi, Tanzania: despedida Masais
En l'última etapa del periple africà, la família arriba als peus de la Muntanya Kilimanjaro. Així mateix, la visita a un Boma Masai mostra com viuen els integrants d'aquesta icònica tribu, els seus costums i tradicions. A més, es mostra com funciona una plantació de cafè.
Documentals
Durada: 30'
09.40
El Oriente Medio de Nigel Slater
Irán
El cuiner i escriptor Nigel Slater inicia una aventura culinària al nord de l'Iran a la recerca dels secrets del menjar persa i dels sabors que defineixen la seva cuina. Visita el Gran Basar de Teheran, els oasis entre turons erms, la costa de la mar Càspia i la frontera amb l'Afganistan.
Documentals
Durada: 50'
10.30
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): Pintando el paraíso: Simon Schama explora un dels impulsos artístics més profunds: la representació de la naturalesa. A més, descobreix que la pintura de paisatges és també una projecció dels somnis i fa un recorregut per la Xina del segle X, a l'art islàmic i occidental, passant pel Renaixement.
Documentals
Durada: 60'
11.30
Espacios increíbles
L'Ellie, una jove oficinista, canvia l'enrenou de l'urbs per una vida més lliure a la carretera: restaura un autobús de dos pisos en una elegant casa sobre rodes. A continuació, una família construeix un refugi al jardí amb elements ocults.
Documentals
Durada: 50'
12.20
Mañanas de cine: Tibetana
Gregory Nelson, un nord-americà que intentava pujar a l'Everest, ha de fugir precipitadament del Tibet a causa de la invasió de l'exèrcit xinès. En la seva fugida arriba a un poblat on es troba amb James Fleming, un arqueòleg a qui acompanya la seva dona Henrietta.
Pel·lícules
Durada: 95'
13.55
Micro monstruos
El cortejo
Capítol que mostra com les varietats del festeig entre els artròpodes són molt diverses: des de la dansa dels escorpins tenalla de Tanzània, els combats de força dels escarabats Goliat i l'abraçada íntima de les taràntules a la violència brutal dels pregadéus religiosos.
Documentals
Durada: 50'
14.45
Las recetas de Julie con Thierry Marx
La cena de Navidad
Per Nadal, la Julie i el seu equip proposaran un menú ràpid per poder gaudir dels convidats, que se surt del que és tradicional i torna al que és rural. A continuació, viatja per França a la recerca d'un Nadal regional: vieires per al plat principal i oca farcida de fenc.
Altres
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Planeta azul: Barreras de coral i Rebelión en el reino salvaje: Reino de traidores: Les pluges no arriben i Sekekama ha de prendre una decisió: quedar-se o traslladar-se a zones desconegudes, però on hi hagi aliment. Si fracassa, el seu fill major, Sekedi, serà aquí per treure-li el lloc. A més, Falika es proclamaria reina de la hienes en el lloc que ha deixat lliure el lleó.
Documentals
Durada: 110'
18.20
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): Esplandor: Simon Schama comença la seva meditació sobre el color i la civilització amb les grans catedrals gòtiques d'Amiens i Chartres. A continuació, es trasllada a la Venècia del segle XVI i viatja al Japó, on, en els segles XVIII i XIX, es produeix una explosió urbana de color, acabant a la capella de Matisse.
Documentals
Durada: 60'
19.20
Las recetas de Julie con Thierry Marx
El pot-au-feu
El pot-au-feu és un plat molt típic en qualsevol lloc de França, que es pot menjar fred o calent, fins i tot en amanida l'endemà.
Altres
Durada: 55'
20.15
Verano azul
A lo mejor
El Pancho ha tingut un accident i ha de fer el repartiment de llet diari a lloms d'una burra. La Bea, que la nit anterior ha somiat que un cavaller misteriós en un cavall blanc la salvava d'una persecució, es riu d'ell i l'anomena Pancho Panza. És per això que el Pancho fa tots els possibles per aconseguir un cavall blanc i fer realitat el somni de la Bea.
Sèries
Durada: 45'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
21.10
Espacios increíbles
Un sastre converteix l'antic rafal del seu jardí en un taller fet amb barres de bastida, taulers d'aglomerat i sostre d'acer.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Documaster
Inclou Imelda Marcos. Poder en la sombra i Las mujeres del Tercer Reich
Documentals
Durada: 150'
00.30
Crónicas
Territorio youtuber
Youtubers, streamers, instagramers i influencers són els nous ídols juvenils. Un fenomen que va començar a Youtube fa més d'una dècada, de manera amateur i molt vinculat amb el món dels videojocs, però que ja s'ha professionalitzat i s'expandeix per totes les xarxes socials.
Altres
Durada: 40'
01.10
Festivales de verano
44º Jazz Vitoria: Kathrine Windfeld Sextet. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 75'
02.25
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): Primer contacto: En els segles XV i XVI es van conèixer cultures distants i dispars. Aquestes trobades van provocar sorpresa, desconcert i por. L'historiador britànic David Olusoga mostra com l'art sempre va estar en primera línia i com cada contacte cultural en aquest moment va deixar una marca en tots dos costats.
Documentals
Durada: 60'
03.25
Espacios increíbles
Una parella descobreix un búnquer de la Segona Guerra Mundial sota el seu jardí i el transforma en una oficina amb un sistema d'elevació motoritzat que aixeca el pis gairebé mig metre per sobre del nivell del sòl.
Documentals
Durada: 45'
04.10
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Chucrut a la carta
Aquest programa està dedicat a una recepta específica d'una regió, Alsàcia, que amb els anys s'ha fet molt popular: el xucrut. A més, s'ha convertit en un emblema de la cuina francesa.
Altres
Durada: 50'
05.00
Planeta azul
Las profundidades
La profunditat és potser l'ambient més hostil de la terra, almenys per als humans: un món de pressió aclaparadora, fred brutal i foscor absoluta. A més, és l'espai habitable més gran del planeta, per la qual cosa els científics pensen que hi ha més vida en les profunditats que en qualsevol lloc del planeta.
Documentals
Durada: 50'
05.50
El bosque protector
Desertificación, un problema global
Entre 1968 i 1973 va tenir lloc al Sahel una de les sequeres més importants del segle XX. Va afectar 6 milions d'habitants de la regió i 25 milions de caps de bestiar, i va provocar la mort de prop de 100.000 persones i fins a un 40% de pèrdues en el bestiar.
Documentals
Durada: 10'