Programació La 2

Divendres, 25 juny de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en la bretxa digital. Nasco feeding minds i Labdoo són dues organitzacions que fa anys que lluiten contra la bretxa digital que pateix el tercer món. A més, Marta Càceres entrevista José Carlos Ruiz, doctor en filosofia, professor a la Universitat de Còrdova i autor de Filosofía ante el desánimo. Més tard, en Innovació Social, es coneix la iniciativa de l'ICCT, l'International Council on Clean Transportation, una organització creada per aconseguir un transport net i amb la mínima contaminació possible. Finalment, Miquel Seguró planteja algunes reflexions sobre la raó i el seu significat des del punt de vista filosòfic.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Qué es la belleza
Asia
Julia Held és a l'Àsia, més concretament a Myanmar, Birmània, on per sobreviure a la calor, les dones porten un longyi, un vestit típic, i on es posen thanaka a la cara i el cos. A continuació, al Japó, es mostra l'art del cosplay, i a Kyoto, l'art de les geishes i la seva formació.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
Asombrosos cerdos
Els porcs han conquerit pràcticament tots els hàbitats de la Terra. Alguns es troben a gust a Sibèria a 50 graus sota zero, com el porc llanut, i en canvi, altres viuen en llibertat en una paradisíaca illa de les Bahames on s'han convertit en una atracció turística.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 11: de La Bañeza a Santa Lucía de Gordón
En aquesta nova etapa, el Peio coneix l'art de pesca amb mosca i descobreix com és la criança del gall de La Cándana, amb el qual s'elaboren després mosques per a la pesca en aquesta modalitat. A més, a Lugueros, s'endinsa a la Cueva Llamazares i prova la cecina de Lleó.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universidad Nacional de Educación a Distancia.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.00
Norteamérica
Inclou Aprende joven o muere i El lado salvaje: Les costes de l'Amèrica del Nord tanquen una naturalesa indòmita, on es lliura una batalla interminable. A més, a pocs quilòmetres de les platges de Miami, es desenvolupa la major migració del planeta de taurons.
Documentals
Durada: 95'
12.35
Mañanas de cine: El corsario
Deportat pels francesos a una illa deserta, el pirata anglès Jeffrey Brook aconsegueix alliberar-se i s'apodera del vaixell en el qual viatja. Després d'haver ajustat els comptes amb el seu company i enemic, el Samuel, allibera una illa del domini portuguès.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.00
Históricos anónimos
Tercer Concilio de Toledoo
En aquest episodi, Jordi Corominas viatja fins a l'època visigoda al segle VI per assistir al Tercer Concili de Toledo, un dels moments més importants de la història, i de passada coneix els petits detalls de les vides dels seus habitants de creença arriana i la seva expulsió de la ciutat.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie
Los sabores del cordero
Tendre i gustós, el xai ocupa un lloc destacat en la cuina festiva, però també en la cuina quotidiana. Des del País Basc fins a Cotentin, travessant París, la Julie descobreix les diferents races i tipus de cria existents, així com productors i cuiners d'aquest saborós plat.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Biomimesis: Bioquímica i El corazón salvaje de los Países Bajos: A Frosty Start: El Parc Nacional de Veluwe és una meravella de la naturalesa. Seguint el cicle de vida del bosc durant un any, aquest lliurament se centra en tres espècies animals: el senglar, el cérvol i la guineu.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Planeta selva
El bosque de los gigantes. Bosques California
A l'estat de Califòrnia hi creixen alguns dels boscos més notables del planeta per la seva magnitud i diversitat i per la dimensió gegantesca dels arbres.
Documentals
Durada: 30'
18.35
El escarabajo verde
Sembrando agua
El programa mostra el recorregut de l'aigua, el futur de les séquies, el seu manteniment i el singular sistema de gestió comunal.
Altres
Durada: 30'
19.05
Las recetas de Julie
Dulces y golosinas a la carta
França té una gran tradició amb els seus dolços i llaminadures des del segle XIII, amb les primeres fruites confitades i pastes de fruites. Per això, la Julie recorre quatre racons de França, visita una fàbrica de torró i prepara receptes de postres típiques.
Altres
Durada: 50'
19.55
Descubrir
La amazonia ecuatoriana
L'espai estableix el seu centre a Cotococha per explorar la zona del riu Napo, a la selva amazònica. Allà es descobreix Shiripuno i Tiyu Yaco, immerses en un projecte nou de turisme comunitari de dones, i es coneix el centre de rescat d'animals.
Documentals
Durada: 30'
20.25
Días de cine
En una versió més reduïda del que és habitual, el programa repassa les estrenes més destacades de la setmana, com la cinta d'animació Spirit: indomable; La vida dels altres, una cinta iraniana de Mohammad Rasoulof; la road movie El teléfono del viento, i les espanyoles Lucas, un drama d'Álex Montoya, i Operación Camarón, una comèdia de Carlos Therón. L'edició 36a del Festival Cinema Jove de València i les recomanacions de Gerardo Sánchez completen l'edició d'aquesta setmana.
Altres
Durada: 30'
20.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
21.10
Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España
Concert extraordinari que ofereix l'Orquesta Sinfónica Freixenet de l'Escuela Superior de Música Reina Soía al Teatro Romano de Mérida, que forma part de la inauguració de la 67a edició del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. La periodista Eva Sandoval presenta aquest concert, dirigit per Jordi Francés i amb els solistes Eva Rabcheska, al violí, i Willard Carter, al violoncel.
Altres
Durada: 80'
22.30
Historia de nuestro cine: La ley del deseo
Explica la història del Pablo, un director de cinema homosexual que coneix l'Antonio la nit de l'estrena d'una de les seves obres, la qual cosa comporta conseqüències tràgiques. El Pablo en realitat no està enamorat d'ell sinó del Juan, la seva exparella, que no el correspon en el seu amor. L'Antonio, que és molt gelós, no dubta a anar a la costa on ara viu el Joan i acabar amb la seva vida quan descobreix els veritables sentiments del director. La història es complementa amb la Tina, la germana transsexual del Pablo, que és actriu.
Pel·lícules
Durada: 75'
23.45
Historia de nuestro cine: Diferente
L'Alfredo és el fill una mica irresponsable d'un home acabalat. El germà de l'Alfredo, un jove molt centrat i madur, i el pare de tots dos intenten sense èxit canviar el seu ritme de vida llibertí.
Pel·lícules
Durada: 140'
02.05
Las noches del Monumental
WSA Small Ensemble, Walter Sax Academy
Els músics de la banda WSA, fundada pel saxofonista italià Walter Geromet el 2007, i els seus cantants ofereixen un recorregut musical a través d'alguns dels temes de jazz, swing & soul més cèlebres i importants.
Altres
Durada: 60'
03.05
Documenta2
Inclou Eugenia: la primera primera dama
Documentals
Durada: 55'
04.00
Espacios increíbles
Un aprenent de restaurador, trencant totes les regles que condueixen a l'èxit d'un projecte, s'obstina a transformar un vaixell de 1939 en el seu habitatge permanent.
Documentals
Durada: 50'
04.50
Las recetas de Julie
Parrilladas a la carta
Per als amants de la naturalesa i fanàtics de la cuina a l'aire lliure, el Juli rostirà a la graella. Primer, va al bosc de Brévonnes, però també al Massif des Bauges; i és a Libournais on descobreix mètodes de cuina en què s'utilitzen branques.
Altres
Durada: 50'
05.40
Biomimesis
Biogeometría
Els animals i les plantes han evolucionat amb formes tan estranyes, capritxoses i curioses com si no hi hagués cap altra regla. No obstant això, res és aleatori: tot obeeix a algun principi, a una geometria natural.
Documentals
Durada: 20'