Programació La 2

Diumenge, 16 maig de 2021
06.25
El hombre y la tierra: serie canadiense
Iditarod. 1.000 millas sobre hielo (II)
En la primera part de la carrera de mil milles s'observa com s'organitza la sortida i cada etapa i com Félix segueix l'arribada dels primers classificats. El programa fa un seguiment de les etapes amb imatges d'una bellesa espectacular mostrada amb dues càmeres.
Documentals
Durada: 35'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
CNDM, La Ritirata. Temporada 2020-2021 (II). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
Shavuot con leche y miel
Al calendari jueu, avui se celebra la festivitat de Shavuot. Aquest dia, que commemora el lliurament de la Torà a la muntanya del Sinaí, és una de les festivitats més discretes dins de la tradició jueva, ja que destaca per l'absència de rituals i cerimònies.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
El infiel que habita en mí
El programa parla dels protagonistes d'el llibre El infiel que me habita, de Pilar Cebrián, ciutadans europeus que, d'un dia per l'altre, van decidir mudar-se als enclavaments terroristes de Síria i l'Iraq.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
La Biblia en llingua asturiana
L'espai mostra el procés de la recent traducció de la Bíblia a l'asturià, que ha durat més de 30 anys.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Infinito más uno
El programa celebra la Jornada Mundial de les Comunicacions al costat d'un gran comunicador, el Juan Manuel Cotelo.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Profesores de religión en la escuela pública
Aquesta setmana s'ofereix el testimoni de Rocío Ledesma, professora de religió al CP Francisco de Vitoria, a Salamanca.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des de la Parròquia Castrense Santa María de la Dehesa de Madrid.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
El legado del arcipreste de Huelva
Aquesta setmana, el programa mostra com el llegat de l'arxiprest de Huelva, Manuel González García, continua viu a la jove diòcesi de Huelva mitjançant les seves obres socials i educatives.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.25
Paseos históricos
Hollywood, la ciudad de los sueños
El programa fa un ràpid recorregut per Hollywood. Només és un barri de la gran ciutat de Los Angeles, però tothom ha sentit parlar d'aquesta ciutat dels somnis: un lloc llegendari on s'han fet infinitat de pel·lícules i on van néixer les primeres estrelles del cinema.
Documentals
Durada: 30'
13.55
Descubrir
Contrastes de China
En aquesta ocasió, l'equip surt de Pequín amb tren bala cap al Monestir Shaolin, on rep una classe magistral de kung-fu. A continuació, es passa per Luoyang i Xian, fins arribar als anhelats paisatges de Guilin i les emblemàtiques muntanyes de Yangshuo. A més, es navega pel riu Li i s'acaba a Xangai.
Documentals
Durada: 25'
14.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
14.40
El Chef del Mar
Doñana
L'Ángel visita el Parc Natural de Doñana, la major reserva ecològica del sud d'Europa. Allà, a Puebla del Río, Sevilla, es troba la finca Veta la Palma, un racó privilegiat que és tot un exemple d'ecosistema sostenible en ple riu Guadalquivir.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou El salvaje mar Báltico: Entre Finlandia y Suecia, El reino de los pingüinos i Los edenes salvajes de Rusia
Documentals
Durada: 145'
18.45
80 cm
Canal de Castilla, Palencia
Juanjo Pardo proposa fer senderisme pel Canal de Castella, una de les obres d'enginyeria civil més importants realitzades a Espanya al segle XIII. Els 207 quilòmetres de canal són, actualment i durant totes les èpoques de l'any, un paradís per a senderistes, ciclistes i corredors. Al llarg del camí, l'acompanyen els guies Virginia Asensio, Miguel García i Araceli González.
Documentals
Durada: 30'
19.15
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 6: de Aldea del Cano a Grimaldo
Clarejant a Aldea del Cano, el Peio visita el Monument Natural de Los Barruecos i descobreix els encants de Càceres, on degusta llurs increïbles formatges, passa pel Arquillo i coneix la seva història i recuperació. A continuació, pedaleja fins a Grimaldo, on sopa i descansa per preparar-se per al dia següent.
Documentals
Durada: 25'
19.40
Ruralitas
En aquest lliurament es coneix a Edorta, mestre saliner a la fàbrica de sal viva més antiga del món, a El Valle Salado de Añana, a Àlaba.
Documentals
Durada: 55'
20.35
El documental de La 2
Inclou Huellas de la civilización: Arte y cultura: Milers d'anys després de la seva creació, l'art dels egipcis, grecs i romans encara té un poder increïble. Miquel Àngel, Leonardo da Vinci i l'art de el Renaixement van intentar igualar aquest poder. El programa es pregunta què pensaran les generacions futures de l'art actual.
Documentals
Durada: 50'
21.25
Imprescindibles
Inclou El gran mercader del Rock and Roll
Documentals
Durada: 65'
22.30
Versión española: Incierta gloria
El front de l'Aragó, 1937. El Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una vídua enigmàtica de la qual s'enamora, la Carlana, que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs, un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s'estableix entre tots dos un estat de guerra que fa trontollar tots els seus fonaments morals.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.55
Versión española. Última sesión: Barcelona, noche
Seqüela de Barcelona, nit d'estiu, en la qual es descobreixen noves històries protagonitzades, entre d'altres, per un jove d'uns 30 anys irresponsable que intenta recuperar l'antiga xicota, un noi d'uns 20 anys que vol començar a sortir de festa, una àvia entranyable amb ganes de compartir amb la família el secret que fa temps que oculta i, finalment, un avi rondinaire a qui la inesperada visita d'una jove francesa el porta a recordar l'amor de la seva vida.
Pel·lícules
Durada: 100'
02.35
Esclavos
Inclou Culturas olvidadas i Comercio de esclavos: En la seva recerca per explicar la història del tràfic transatlàntic d'esclaus, Samuel L. Jackson recluta ara dos periodistes guardonats, Simcha Jacobovici i Afua Hirsch, per seguir els passos dels esclavitzats.
Documentals
Durada: 105'
04.20
Gluten, enemigo público nº 1
El gluten s'ha convertit en un perill per a la salut de moltes persones. Científics, activistes i agricultors estan tractant de descobrir les veritables propietats del blat per descobrir l'origen de la intolerància al gluten.
Documentals
Durada: 50'
05.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'