Programació La 2

Dimarts, 27 agost de 2019
06.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Yo soy Erasmus
Les beques Erasmus compleixen 30 anys i el programa vol conèixer diferents històries que han sorgit de les experiències viscudes gràcies a aquestes beques d'estudis de la Unió Europea.
Altres
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
La gran sequía
Empieza la sequía
Durant els últims 15 anys, l'oest dels Estats Units ha patit una de les pitjors sequeres de la història.
Documentals
Durada: 45'
08.45
África responde
Davant el terrible problema de la sida, l'Àfrica respon. L'organització AMREF treballa amb voluntaris coordinant el suport a les comunitats i col·labora amb els serveis de salut locals perquè els malalts puguin accedir al tractament necessari.
Documentals
Durada: 35'
09.20
Criaturas salvajes con Dominic Monaghan
La vibora de Gabón
Una emocionant sèrie de viatges i aventures que segueix l'actor i entusiasta de la vida silvestre Dominic Monaghan mentre explora els racons remots del planeta a la recerca d'alguns dels animals més rudes del món.
Documentals
Durada: 45'
10.05
Brain Games
Los supersentidos
Aquest programa tracta sobre el cervell i els mites més estesos que es consideren certs.
Documentals
Durada: 45'
10.50
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Los colores de la Tierra: Cada color de la naturaleza es una prueba del proceso vital que ha dado forma a la Tierra, y explica cómo ha llegado este mundo a ser como es. En este programa la física Helen Czerski busca los colores que cuentan la historia del planeta Tierra.
Documentals
Durada: 55'
11.45
Grandes diseños
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 50'
12.35
Mañanas de cine: Diligencia a Tucson
Grif Holbrook i el seu ajudant, Barney Broderick, són els encarregats de la investigació d'una sèrie de segrestos de diligències i segueixen la pista a Jim Maroon, un facinerós que ha estat venent els carros als confederats.
Pel·lícules
Durada: 80'
13.55
Verano azul
La burbuja
Després d'ajudar la Beatriz en una arriscada situació, un personatge estrany explica als nois que és un habitant d'un altre món. Els nois no es creuen aquesta història, però la successió de fets estranys sembra la incertesa entre ells.
Sèries
Durada: 60'
14.55
Tierras extremas
El invierno de Oymyakon en Siberia
Oymyakon és el poble més fred del món. Situat a l'est de Sibèria, aquest petit municipi de la República de Saja ostenta el rècord de la temperatura més baixa registrada en un lloc poblat: 71,2 graus sota zero. Durant els mesos d'hivern la temperatura ronda els 50 graus sota zero.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El río, campo de batalla i Cazadores de África: La última batalla del leopardo.: La Camuti, una lleopard de 13 anys, veu amenaçat el seu territori per una altra femella lleopard molt més jove, l'Olimba. El seu territori abasta uns quatre quilòmetres quadrats, és petit però molt pròsper pel que fa a les preses. L'enfrontament entre totes dues serà inevitable.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Qué comemos: Cuestión de gustos: La ciència més avantguardista explica com el sentit del gust és un mecanisme de defensa molt potent, en què s'impliquen a parts iguals el sabor i l'olor. Avui es descobreix què fa que el menjar sigui deliciós, i per què l'umami, o glutamat monosòdic, és considerat el cinquè sabor.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Historia de la comida italiana
La vida privada de la pasta
La història que Marco Polo va portar la pasta a Itàlia és un mite, ja que van ser els àrabs al segle XII que ho van fer quan van envair Sicília. El programa mostra com les males maneres d'un rei van portar a la invenció d'una forquilla de quatre puntes. També exposa el paper que va jugar la pasta a la política.
Documentals
Durada: 50'
19.50
El Chef del Mar
Playa de Bolonia
Ángel León visita aquesta vegada la platja de Bolonia de Tarifa, Cadis, on mostra els secrets per fregir un peix gran sencer i l'elaboració del garum, la famosa salsa originària de Cadis, i un dels fonaments de la cuina de l'imperi romà.
Documentals
Durada: 50'
20.40
Cocina real
Castillo del Rincón
El marquès de Griñón obre per Pasqua el seu palau del Rincón per oferir un sopar de gala als seus convidats de l'elit cultural espanyola. Per a l'ocasió, el xef Adolfo Muñoz ha creat un menú de perdiu amanit amb l'oli d'oliva i el vi que es produeixen a la finca.
Documentals
Durada: 25'
21.05
Grandes diseños
L'arquitecte Robert i la seva dona, la Milla, amb dos fills, volen quadruplicar la seva casa dels anys 80 amb vistes al llac Windermere, al nord-oest d'Anglaterra, respectant l'entorn natural del Parc Nacional del Districte dels Llacs. Un somni ambiciós ple de malsons pel seu baix pressupost.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Planeta Tierra
Islas
Sèrie documental de la BBC que mostra les imatges més impactants i sorprenents de la natura.
Documentals
Durada: 60'
23.00
Planeta Tierra
Montañas
Només alguns animals són capaços de sobreviure a les altituds extremes de les grans muntanyes. Estan entre els més fugissers del món, i aquest documental ofereix indicis únics i íntims de les vides del lleopard de les neus, l'os grizzly i l'àguila daurada.
Documentals
Durada: 55'
23.55
El círculo maléfico de Hitler
El principio del fin
1944. A mesura que s'acosta el final de la guerra, el cercle intern busca estratègies per salvar-se, des de conspirar per assassinar el Führer fins a negociar amb els aliats.
Documentals
Durada: 50'
00.45
Documentos TV
Inclou Cerebros en peligro
Documentals
Durada: 65'
01.50
Manson. Los archivos perdidos
La segona part inclou entrevistes inèdites en què s'explica que la massacre comesa per la família no se sap si va ser per guerra racial, per venjança simbòlica o per supervivència. Les entrevistes a Nancy Pitmal, àlies Brenda, Catherine Share, àlies Gypsy, i fins i tot a Boby Beausoleil no ho deixen clar.
Documentals
Durada: 45'
02.35
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: Pérez Cruz, Toquinho, Colina. Des del 54è Heineken Jazzaldia, actuació de Sílvia Pérez Cruz, Toquinho i Javier Colina.
Altres
Durada: 80'
03.55
Documenta2
Inclou Qué comemos: Somos lo que comemos: La ciència més avantguardista mostra els secrets del menjar, és a dir, la química, el sabor i els nutrients necessaris per a la supervivència. La majoria dels nutrients que es necessiten es troben amagats en els hidrats de carboni, les proteïnes i el greix que es mengen, però no tots.
Documentals
Durada: 50'
04.45
Grandes diseños
Com si es tractés d'un mecano gegantesc, Alan Dawson construeix la seva casa prefabricada al comtat anglès de Cumbria per salvar el seu negoci i el mitjà de vida dels seus empleats i realitzar un somni de 30 anys, que ha tardat 22 a dissenyar, cinc mesos a fabricar i 20 dies a construir.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Albania salvaje: en el territorio del águila
Al cor dels Balcans, estesa entre muntanyes i mar, Albània és una terra de tresors naturals inexplorats. En aquest país, on els climes mediterranis i continentals s'uneixen, hi ha una varietat d'ecosistemes notable.
Documentals
Durada: 45'