Política

La Justícia expulsa Toni Cantó i Agustín Conde de la llista del PP a la Comunitat de Madrid

El Jutjat contenciós administratiu 5 de Madrid estima el recurs del PSOE i considera que són “inelegibles” perquè no es van empadronar en temps i forma

Els dos candidats van renovar el DNI uns dies abans de registrar les llistes, però s’haurien d’haver empadronat abans de l’1 de gener

L’exportaveu de Cs a les Corts valencianes Toni Cantó i l’exalcalde de Toledo Agustín Conde no podran anar a les llistes del PP a les eleccions a l’Assemblea de la Comunitat de Madrid.

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de la capital espanyola ha estimat el recurs del PSOE contra la decisió de la Junta Electoral Provincial de Madrid i ha anul·lat les candidatures de Cantó i Conde als comicis del proper 4 de maig per ser “inelegibles”. Es tracta d’una sentència ferma, contra la qual només es pot recórrer d’empara al Tribunal Constitucional (TC).

La sentència argumenta que els dos aspirants a candidat no es van empadronar a la Comunitat de Madrid en temps i forma. Cantó ho va fer el 22 de març i Conde, el 26, és a dir, gairebé tres mesos més tard del tancament del cens. I és que segons la llei electoral, cap persona que no estigués empadronada a la Comunitat abans de l’1 de gener de 2021 no pot votar ni ser elegit, segons la sentència.

La Junta Electoral havia aprovat les candidatures de Cantó i Conde perquè al seu DNI hi figurava una adreça de Madrid, però no va comprovar la data de l’empadronament.

El titular del Jutjat, Ramón Fernández Florez, conclou que “els candidats Srs. Cantó i Conde, per haver canviat els seus domicilis des d’altres circumscripcions electorals a la de Madrid, amb posterioritat a la data de tancament del cens electoral aplicable per a les presents eleccions, no ostentarien, de cap manera, la condició d’elector, que és un requisit ineludible per poder concórrer a les eleccions com a Candidat”.

“Vistos els volants d’empadronament aportats pel Partit Popular, es reputa acreditat que l’empadronament a la Comunitat de Madrid dels candidats Srs. Cantó i Conde ha estat en data posterior al tancament del cens electoral vigent (1 de gener de 2021) i anterior a la presentació de la candidatura pel Partit Popular, en la que s’han integrat” afegeix el magistrat.

Segons el jutge, el fet que actualment tinguin “la condició de ciutadans de la Comunitat de Madrid, no els confereix, per se, el dret a ser elegibles a les presents eleccions a la seva Assemblea Legislativa, del proper 4 de maig”.

El jutge argumenta que “si no es tenia dret a estar inclòs en el cens a la data del seu tancament [1 de gener de 2021], no es podrà concórrer a les eleccions”, ja que en cap moment podrien haver estat electors d’acord amb la legislació electoral vigent.

La sentència subratlla que “aquesta previsió legal no és pròpiament una excepció o un règim especial, com postula la JEP i el PP”.La CUP demana “responsabilitat” a Junts i ERC: “La repetició d’eleccions seria una presa de pèl”

barcelona

Nova nit de bombardejos d’Israel sobre Gaza

jerusalem

La UE farà dimarts una cimera extraordinària sobre el conflicte entre Israel i Palestina

barcelona

L’ANC avisa ERC i Junts: “Si hi ha eleccions o repetiu govern sense un pla, no estarem al vostre costat”

barcelona
ELENA VAVILOVA
EXAGENT D’INTEL·LIGÈNCIA DEL KGB SOVIÈTIC I DEL SERVEI D’INTEL·LIGÈNCIA EXTERIOR (SVR) DE RÚSSIA I ESCRIPTORA. PUBLICA “EL SECRET DE LA CONFIDENT” (SÍMBOL EDITORS)

“Rússia sempre només s’ha volgut defensar”

Barcelona / Moscou

Sols davant l’abisme

barcelona

Hasél escolta el clam per la seva llibertat des de la presó

Lleida

ERC insta Junts a beneir ja el govern en solitari i aspirar-hi

madrid

Israel llança míssils contra refugiats i periodistes

Beirut