Opinió

Xevi Xirgo

CONFINATS

Cotxes i mascaretes

DIA 47

Ahir vaig agafar el cotxe i vaig anar a comprar. S’imaginen, l’estalvi de benzina que hem fet, tots plegats, aquests dies? La veritat és que és un plaer, conduir sense embussos. No es podria quedar confinat tothom, el dia que jo necessiti anar a algun lloc? Com que les instruccions no són pas que hagis d’anar a comprar al costat de casa, vaig aprofitar per fer un tomb (jo sempre puc dir que estic preparant un escrit com aquest per al diari i que els periodistes som essencials, no?) i veure què passa al carrer. Em van sorprendre dues coses. La primera, que hi ha molt més trànsit del que em pensava. Molt més que no pas fa quinze dies o tres setmanes, quan els carrers eren deserts i veies un cotxe de tant en tant. Ahir no. Hi havia trànsit, cap embús ni de bon tros, però trànsit. I la segona cosa: hi ha molts conductors sols i amb mascareta. No pas transportistes, que entren i surten constantment, no. Particulars. Cal, la mascareta, conduint sol? Els fa por autocontagiar-se? És per seguretat? Se l’han deixat posada sense adonar-se’n? Els agrada dur-ne? L’ensenyen?