Cultura

Mor l’humorista gràfic i guionista Tom Roca als 67 anys

Fou un dels fundadors d'‘El jueves’ i va col·laborar amb revistes com ’Por favor’ i ’El Papus’, i diaris com ’El Periódico de Catalunya’

També fou productor i guionista televisiu

L’humorista gràfic, guionista i productor de programes de televisió, Antoni Roca Palacios, conegut com Tom i Toni, ha mort aquest dilluns a l’edat de 67 anys, ha anunciat la revista El jueves, de la qual va ser un dels fundadors, juntament amb Romeu i José Luis Martín.

Nascut al barri de Sants de Barcelona el 1953, la seva afició pel còmic es remunta a la seva infància i als 14 anys ja treballava com a ajudant del dibuixant Raf. Posteriorment, va viatjar per Europa i va recalar a Londres i París, on va quedar influenciat per revistes com ‘Hara-Kiri’ i ‘Hara-Kiri Hebdo’.

Durant la seva trajectòria com a ninotaire va col·laborar amb nombroses revistes, humorístiques i d’altres tipus, i diairs. A més d’El Jueves, va publicar els seus dibuixos a revistes adreçades a públic adult com Mata Ratos –que va dirigir-, Por Favor, Muchas Gracias!, El Papus, Barrabás, Muy Interesante, Playboy, Interviú, Clímax; a revistes infantils com Oriflama, Patufet, Pulgarcito, TBO, i a diaris com El Periódico de Catalunya, entre altres.

Com a humorista gràfic ha publicat àlbums com ¡Somos bestias, no máquinas! (Estrip, Barcelona, 1991), Mi puta vida (Astiberri, 2015) –una autobiografia personal i professional-  o ǃApaga y vámonos! (Diminuta, Barcelona, 2019).

Com a productor i guionista televisiu va treballar en diverses produccions de TV3, TVE, Cuatro, Tele 5 i Antena 3 amb sèries i programes com Locos por la tele, Historias de la puta mili, Quico el progre, Médico de familia, o Al salir de clase, Señor alcalde, Joc de Mentides o Filiprim.

Roca va ser productor executiu de la pel·lícula documental Balseros, sobre històries d’immigrants cubans als Estats Units, que va ser nominada a l’Oscar de Hollywood al Millor Documental del 2003.



ERC Calella vol una taula de diàleg per preservar el jaciment El Roser-Mujal

Calella

‘Mona Lisa and the Blood Moon’, d’Ana Lily Amirpour inaugurarà el Festival de Sitges 2021

Sitges

L’oposició a Badalona força el PP a mantenir l’obra de Joel Joan en la programació del Teatre Zorrilla

Badalona

Josep Pla, entre els artistes

Palafrugell
EDUARD VALLÈS
HISTORIADOR DE L'ART

“Picasso va integrar la cultura catalana en la seva vida”

barcelona

Un clamor hipnòtic

L’escala

Relleu dolç a la Fundació

Palafrugell

Jazz, R&B, tango i més, al Mas i Mas Festival

barcelona

Calonge lamenta el trasllat de l’arxiu parroquial

girona