Administracions

Albons reforma a fons l’ajuntament i hi elimina barreres arquitectòniques

Els 14 graons que hi havia fins ara dificultaven l’accés de gent gran o amb mobilitat reduïda per fer tràmits o anar a Correus

S’ha ampliat l’espai per a arxiu i oficines

L’ajuntament d’Albons tornarà a funcionar amb normalitat aquesta pròxima setmana, un cop finalitzades les obres de reforma que s’hi han dut a terme en els últims quatre mesos. Entre les millores, l’alcalde, Joan Hostench, destaca especialment la supressió dels 14 graons que els veïns havien de salvar fins ara. Els nou de l’exterior han quedat en vuit, que es poden estalviar gràcies a una nova rampa formigonada, i els altres cinc de l’interior han quedat suprimits, sense cap desnivell per accedir a l’oficina de Correus, la resta de dependències o la sala de plens.

Les obres han costat uns 138.000 euros –amb l’IVA inclòs–, i a més d’una subvenció de la Diputació, de 75.000 euros, Hostench hi afegeix els 20.000 euros que han rebut del programa de dinamització territorial del Departament de Governació de la Generalitat. En la reforma de l’interior de l’edifici, concebut originalment com les antigues escoles segregades, també es renova la porta principal d’accés, corredissa de vidre i automatitzada, per suprimir la doble porta de fusta que impedia l’entrada amb cadires de rodes o cotxets, sistemes de climatització i uns lavabos adaptats per a usuaris amb discapacitats.

Guany d’espai

El projecte també ha permès incrementar la superfície de les instal·lacions, amb la incorporació d’una antiga terrassa que reposava sobre un embigat aluminós.

Amb les obres, han sanejat l’estructura i han tancat l’espai, de manera que disposaran de més metres per a arxiu i una zona on preveuen habilitar algun despatx nou.

LES XIFRES

138.000
euros
ha invertit el municipi, amb 95.000 euros aportats per la Diputació i la Generalitat, per reformar l’edifici.
4
mesos
han durat les obres, en què destaca la supressió de barreres arquitectòniques i la coberta d’una terrassa.

Els veïns van descartar un ascensor votant

El consistori va sotmetre a consulta veïnal, en assemblea, les dues alternatives per a la reforma de l’edifici. La primera plantejava la instal·lació d’un ascensor elèctric per salvar el desnivell, i la segona, la rampa. Els veïns assistents es van decantar per un accés d’obra, amb un cost semblant però amb estalvis futurs en manteniment de la instal·lació, consum elèctric i immune a talls de servei o avaries mecàniques, com rememora l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Calvet anuncia l’entrada en funcionament d’un nou carril bus VAO a la C-31 a Badalona per a finals de juny

barcelona
El temps
SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA

Sol i ruixats al Pirineu

barcelona

Adif adjudica les obres de l’estació de Sant Andreu Comtal per 6,3 milions

barcelona
MARC PUIGTIÓ
ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS

“El món local no ho pot assumir tot”

SANT JULIÀ DE rAMIS

Cadaqués tomba el projecte urbanístic de sa Guarda

Cadaqués

Un oasi efímer a la natura

Girona
Medi ambient

L’episodi de males olors a Tarragona vindria del mar, segons un informe d’Eurecat

Tarragona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Ambient assolellat amb algun ruixat al Pirineu a la tarda

Barcelona
El temps
SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA

Ambient assolellat

barcelona