Administracions

Ocupació del 80% a les àrees blaves i verdes de Girona

L’Ajuntament registra un augment d’un 4% dels ingressos recaptats durant el 2018

Actualment hi ha 1.044 places de zona blava i 915 de zona verda

Els vigilants hi han interposat 14.991 denúncies

Les zones d’aparcament públiques però de pagament de Girona estan ocupades en un 80% de mitjana. De fet, l’any passat l’ocupació va registrar un augment de més de quatre punts percentuals respecte a l’any anterior. Concretament, el 2017 es va arribar al 75,54%, en contraposició amb el 79,96% que es va computar el 2018. Aquest 4,42% de diferència representa també un increment en la recaptació del consistori gironí. Cal tenir en compte que, a partir del 16 d’abril del 2018, la zona Güell d’estacionament amb limitació horària amb preferència per a residents es va ampliar amb 271 places al carrer Güell entre les rotondes de la Devesa i del Rellotge, al carrer Cerverí i al tram del carrer Bonastruc de Porta entre el carrer Figuerola i la rotonda del Rellotge. Així mateix, al tram del carrer Güell entre les rotondes de la Devesa i del Rellotge es va aplicar l’exempció de pagament de la quota tributària en la primera hora als usuaris de fora de Girona els dimarts i dissabtes de mercat setmanal de 8 a 14 hores. La posada en funcionament d’aquesta zona d’aparcament va anar lligada a la prohibició d’aparcar al Camp de Mart els dies de mercat, que s’executa a partir de l’1 de maig. En total, a Girona hi ha dues zones verdes. La zona de les Pedreres disposa de 124 places i la zona Güell-Devesa, de 791. Pel que fa a la zona blava, hi ha 1.044 places.

Quant a l’estadística del 2018 que té l’Ajuntament de Girona, el mes que va registrar més ocupació per ingressos recaptats va ser el maig, amb un 91,04%. És el mes que coincideix amb la celebració de l’exposició Temps de Flors, que l’any passat va tenir lloc de l’11 al 19 de maig. Més o menys el que passa al mes d’octubre, el segon període més ocupat, ja que és quan se celebren les festes de Sant Narcís. L’octubre del 2018 va tenir una ocupació per ingressos recaptats del 88,26%. Per contra, el mes més fluix va ser l’agost, amb un 75,64%.

Sancions d’aparcament

Durant l’any 2018 s’han tramitat 39.974 expedients sancionadors, dels quals 14.991 (un 37,50%) han estat per denúncies formulades amb relació a l’àrea blava o verda. Cal tenir en compte que per l’ordenança municipal de circulació, la llei de seguretat viària i el reglament general de circulació s’han denunciat fins a 200 infraccions. El nombre total d’expedients tramitats ha augmentat un 1,42% respecte a l’any anterior, corresponent al 17,48% d’augment del nombre de denúncies formulades pels agents de la policia municipal i al 16,61% de disminució de les proposades pels vigilants de la zona blava i la zona verda de la ciutat. Pel que fa als llocs de la infracció, s’han posat denúncies en 606 carrers i espais de la ciutat. I quant al nombre total de recursos resolts, ha disminuït un 12,69%. En total, durant el 2018, els vigilants de les àrees blava i verda van imposar 14.991 denúncies, gairebé 3.000 menys que l’any anterior. El pic de denúncies en aquestes zones d’aparcament públic però de pagament dels darrers sis anys va ser l’any 2014, quan els vigilants en van interposar 22.884, gairebé 8.000 més que l’any 2018.

LES XIFRES

91,04
per cent
és el grau d’ocupació del maig, el més alt de l’any. Coincideix amb el Temps de Flors.
1.959
places
d’aparcament de zona blava i de zona verda té la ciutat de Girona.
16,61
per cent
de disminució percentual s’ha produït en les sancions a les àrees d’aparcament de pagament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
NÚRIA BERGA
ALCALDESSA DE JAFRE (FUTUR PER JAFRE)

“No tenim resposta sobre la GI-634”

JAFRE

Ripollès i Garrotxa: 25 anys de cara gràcies a Collabós

Olot

A votació els pressupostos participatius a la Jonquera

La jonquera

Llagostera enquesta sobre les necessitats en habitatge

llagostera

Els manifestants ocupen la xarxa de carreteres

barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Augment dels núvols

Barcelona

Red Eléctrica presumeix que la MAT ha estalviat 528 milions

Santa Llogaia

Les marxes fan multiplicar el nombre de carreteres tallades

Barcelona / Girona

Ryanair vol acomiadar 100 treballadors de la base de Girona

VILOBÍ D’ONYAR