Societat

El Gran Recapte compleix una dècada, i ara també ‘online’

La recollida d’aliments d’ahir i avui aspira a repetir les 4.650 tones de l’any passat

Enguany es fa amb bosses reutilitzables per no usar plàstic

Hi ha prou voluntaris

El Gran Recapte arriba enguany a la desena edició i esdevé igual d’imprescindible que el 2008, quan es va posar en marxa aquesta recollida massiva d’aliments per a entitats socials i persones al llindar de la pobresa. El mètode i els objectius són tan evidents que qualsevol explicació sobre la recollida que duen a terme els Bancs dels Aliments resulta gairebé repetitiva. L’enorme quantitat de productes recaptada és imprescindible per a algunes entitats i famílies. Fins a tres mesos abasten les 4.650 tones d’aliments que es recapten en dos dies als supermercats i botigues d’alimentació de Catalunya.

Algunes novetats marquen l’edició d’enguany, com ara les aportacions online, a través del web (https://www.bancdelsaliments.org). S’hi poden fer aportacions monetàries fixes de 5, 10, 15 o 25 euros.

Diverses plataformes de comerç per internet s’han afegit al Gran Recapte. Hi faran aportacions periòdiques per allargar en el temps la recollida.

També s’intentarà ser més sostenible, per tal de no fer servir massa bosses de plàstic, i es posaran a disposició 250.000 bosses reutilitzables als punts de recollida. Una bossa reutilitzable permet estalviar 100 bosses de plàstic.

Conserves, oli i llet

Oli, llet i conserves són els productes més necessitats. Les “banyeres”, com s’anomenen les grans caixes de cartró, van començar ahir a omplir-se als 2.500 punts de recollida. Enguany ha costat arribar als 18.000 voluntaris imprescindibles per a la recollida. Atès que n’havien faltat uns quants, s’ha optat per demanar a alguns que doblin els torns mínims de quatre hores. Força empreses continuen proposant col·laborar-hi als seus empleats com a part de la responsabilitat social corporativa.

La coordinadora del Gran Recapte dels últims anys, Sabine Hindersin, recorda com ha crescut la iniciativa ciutadana i que “en un principi es va pensar com una activitat puntual, però s’ha consolidat perquè la pobresa s’ha cronificat”. El Banc dels Aliments ajuda 200.000 persones des de fa tres o quatre anys i no aconsegueix reduir el nombre d’usuaris. La coordinadora indica que intentaran que cada usuari pugui rebre almenys un bric de llet.

Avui es produirà el gros del recapte. Després, es classificaran els aliments i es repartiran des dels magatzems, sobretot des del gran de la Zona Franca. En una setmana estarà tot enviat a les entitats.

LA FRASE

També s’ha resolt la problemàtica de la classificació dels aliments, gràcies a la Zona Franca
Lluís Fatjó-Vilàs
DIRECTOR BANC ALIMENTS

LES XIFRES

2.500
punts de recollida en supermercats i petits comerços hi ha ahir i avui a tot Catalunya.
200.000
quilos d’aliments es van recollir en la primera edició, el 2008. Enguany es volen igualar les 4.650 tones del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Educació bonificarà la meitat de la matrícula a les noies que vulguin estudiar cicles d’FP industrial

Barcelona
Ramon Ramon
Fundador de Caviaroli

“Les perles d’oli donen una explosió de sabor”

MÍRIAM FEU
CÀRITAS

“Quasi un milió de catalans està en situació de pobresa severa”

barcelona
Mor una dona  al seu pis de Vic  a mans de la seva exparella
societat

Mor una dona al seu pis de Vic a mans de la seva exparella

Comencen a aixecar l’edifici de la nova Clínica Girona

girona
França
La lluita contra el canvi climàtic

Assaig de democràcia ciutadana

París

Vilobí fa de la llet fresca el seu signe d’identitat

Vilobí d’Onyar

Figueres mostra la seva gratitud a conciutadans en el Dia de la Ciutat

FIGUERES
Societat

Moren dos germans en un accident de trànsit a Bassella