Salut

El BOE publica el decret de l’última pròrroga de l’estat d’alarma

S’inclou el retorn de competències al president de cada comunitat autònoma en la fase 3

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica en la seva edició d’aquest dissabte la pròrroga de l’estat d’alarma en què es preveu una major participació de les comunitats autònomes, els presidents seran, segons el reial decret, “l’autoritat competent delegada” en els territoris que es troben en la fase 3.

En l’article 6 es publica que “l’autoritat competent delegada per a l’exercici de les funcions derivades de l’estat d’alarma, a més del ministre de Sanitat, sota la superior direcció del President del Govern espanyol i d’acord amb el principi de cooperació amb les comunitats autònomes, serà qui ostenti la Presidència de la comunitat autònoma”.

“Aquest últim serà l’autoritat competent delegada, amb caràcter exclusiu, per a l’adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents a la fase III del Pla de desescalada, en exercici de les seves competències, excepte per a les mesures vinculades a la llibertat de circulació que excedeixin l’àmbit de la unitat territorial determinada per a cada comunitat autònoma a l’efecte del procés de desescalada”, afegeix.

“A més, es preveu que siguin les pròpies comunitats autònomes les que puguin decidir, d’acord amb criteris sanitaris i epidemiològics, la superació de la fase III en les diferents províncies, illes o unitats territorials de la seva comunitat, als efectes del que preveu l’article 5 d’aquest reial decret”, assenyala el BOE.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va indicar divendres que entre les facultats dels presidents autonòmics “hi ha la de decidir quan acaba l’estat d’alarma en la seva comunitat i comença la nova normalitat”, i ha destacat que aquesta decisió s’hauria de prendre sempre que ho aconsellin les dades epidemiològiques.

El Butlletí que regula l’última pròrroga de l’estat d’alarma per la Covid-19 manté que “les administracions educatives competents podran disposar la flexibilització de les mesures de contenció i la represa de les activitats presencials en l’àmbit educatiu no universitari i de la formació, sempre que s’acordi la progressió a fase II o posterior en un determinat àmbit territorial d’acord amb les previsions d’aquest reial decret”.

“En tot cas, durant aquest període, les activitats educatives podran mantenir-se a través de les modalitats a distància i «on line», sempre que resulti possible”, publica el BOE.

La pròrroga establerta en aquest Reial decret s’estendrà des de les 00:00 hores del 7 de juny de 2020 fins les 00:00 hores del 21 de juny de 2020, i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, i en les disposicions que el modifiquen, apliquen i desenvolupen, sense perjudici del que s’estableix en els articles següents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sanitat registra 4.507 nous positius per Covid-19 a Espanya i 28.503 morts, tres més que dijous

Madrid

Detinguts dos conductors que circulaven per l’AP-7 a 246 i 214 km/h a Cambrils i Reus

barcelona

Un home de 88 anys mor ofegat a la platja de les Madrigueres del Vendrell

Barcelona

Una vintena de científics demanen una “avaluació independent” de la gestió del coronavirus a l’estat espanyol

Madrid

El risc de rebrot baixa dos punts però segueix en nivells molt alts

Barcelona

Un ciclista mor atropellat a la BP-5107 a Sant Pere de Vilamajor

Barcelona

Desarticulada una organització criminal que feia robatoris amb força en domicilis des de l’Hospitalet de Llobregat

Barcelona

1.500 famílies de Girona ja han rebut ajudes d’emergència perquè la covid-19 els ha deixat sense ingressos

Girona

Set titulacions demanen més d’un 13 de nota

Barcelona