Programació La 2

Divendres, 21 febrer de 2020
06.00
España en comunidad
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Guardianes del patrimonio
Operación Bronce
El detectiu privat Jorge Colomar, al costat de la divisió de Patrimoni Cultural de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reconstrueix els majors robatoris d'art succeïts a Espanya en l'última dècada.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Caminos extremos
Turquía: La ruta de la seda
Holly Morris viatja a Turquia per descobrir qui utilitza ara la famosa Ruta de la Seda i com la història del país ha donat forma a les restes que van deixar. En el seu recorregut des d'Ankara fins a la muntanya Ararat, la Holly mostra les mercaderies i els camions que circulen avui per aquestes carreteres.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El señor de los bosques
Peña de Aia, País Vasco
Un viatge pels boscos d'Espanya que mostra el món dels bolets.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La gente más extraordinaria del mundo
Supervivencia
Aquest documental d'investigació revela l'extraordinària gent que està ajudant científics internacionals a realitzar avenços mèdics.
Documentals
Durada: 50'
11.40
Sobresalientes
Por las nubes
Una mirada diferent sobre els aspectes en què destaquen els espanyols. Es tracta d'una injecció d'autoestima que tracta un tema diferent a cada programa i que compta amb la col·laboració de molts personatges destacats de la vida social espanyola.
Documentals
Durada: 30'
12.10
Mañanas de cine
Inclou Duelo de reyes
Documentals
Durada: 95'
13.45
Las recetas de Julie
El país de Lille
Cap al nord es troba la ciutat de Lille, on es va fundar la capital de Flandes, i que abans de ser francès, va ser flamenc, borgonyó i espanyol. A través de la seva herència culinària, es preparen tres receptes típiques: el gall amb cervesa, l'estofat de carn, hochepot i crema brulée de xicoira.
Altres
Durada: 55'
14.40
Un país mágico
Almería
Almeria és el següent destí de el programa, on es descobreix la figura del primer periodista professional de país, es coneix el carrer més antic de el lloc i es proven alguns dels plats més tradicionals. A més, es visita l'única catedral fortalesa d'Espanya, es passeja pels escenaris més espectaculars de la sèrie Joc de Trons i es busca la tomba de l'autèntic Sant Valentí.
Altres
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Baviera, entre cumbres y lagos, Caminos extremos: Marruecos i Descubrir: La amazonia Ecuatoriana: Des de Cotococha, s'explora la zona del riu Napo, a la selva amazònica. Es descobreix Shiripuno i Tiyu Yaco, immerses en un projecte nou de turisme comunitari de dones. També es visita el Centre de Rescat d'Animals i es gaudeix de l'amabilitat de les tribus natives.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Una relación simbiótica
El programa viatja fins a Barcelona per reflexionar sobre els efectes de la urbanització en la biodiversitat. La urbanització és una de les amenaces més importants per a la biodiversitat. Així i tot, algunes espècies es beneficien de les ciutats per la seva falta de depredadors i l'aliment que proporcionen. Per la seva banda, les persones també s'aprofiten de la biodiversitat que hi ha en elles pel benestar psicològic que aporten. A la ciutat, persones i biodiversitat creen una simbiosi especial i única. Aquest reportatge investiga fins a quin punt les ciutats estan preparades per potenciar la biodiversitat.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
La ruta de las castañas
En aquest programa, la Julie honra el seu fruit favorit, la castanya. Es troba amb diversos productors a Ardèche, cuina la sopa de castanya de la regió i també la recepta de castanyes glacejades casolanes, i treballa la farina de castanya, per acabar amb la recepta de puré de castanyes amb peix.
Altres
Durada: 55'
20.05
Jara y sedal
Pico a viento
Aquesta setmana el programa es desplaça a Osuna per acompanyar dos experimentats falconers amb els que es coneix més a fons l'art de la falconeria. Astors, aligots de Harris i mores delecten l'espectador amb espectaculars llançaments.
Altres
Durada: 25'
20.30
Días de cine
L'actor Manolo Solo, guanyador d'un Goya com a millor actor de repartiment per Tarde para la ira, és el padrí d'aquesta setmana. Amb ell, l'espai de cinema repassa les estrenes més destacades de la setmana, entre les quals destaquen El plan, una comèdia dramàtica protagonitzada per Raúl Arévalo i Antonio de la Torre; el documental Pico 3, premiat en el passat Festival de Sevilla; la colombiana Monos, premi especial del jurat l'any passat al Festival de Sundance; Domino, la nova pel·lícula de Brian de Palma, i La llamada de la selva, una nova versió de la novel·la de Jack London protagonitzada per Harrison Ford.
Altres
Durada: 60'
21.30
Sobresalientes
España naturalmente
Espanya és el país europeu amb major biodiversitat, amb 15 parcs nacionals i 10.000 coves explorades, entre d'altres. Es parla d'això amb el periodista Quico Taronjí, amb la primera espanyola a donar la volta al món en bici, amb l'últim mohicà de Doñana i amb el centre operatiu del Pla Infoca.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria
Gala de elección de la Reina de Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria
Celebració d'un dels actes més populars del Carnaval de Las Palmas de Gran Canària. Un esdeveniment que dona a conèixer els vestits de les candidates a Reina la nit de la seva elecció i en el qual participen nombrosos artistes que generen cada any una gran expectació. Des del Parc de Santa Catalina de Las Palmas de Gran Canària.
Altres
Durada: 180'
01.15
Las Noches del Monumental
Film Latin Project/Rocío Díaz/Manolo Franco
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 80'
02.35
La pequeña muerte
Diferents dones amb gustos sexuals diversos parlen dels seus orgasmes sense embuts. Elles expliquen com han explorat la seva sexualitat, què els provoca plaer i com s'han alliberat de prejudicis per sentir amb tota llibertat un orgasme, la petita mort, alhora que confessen que busquen potenciar la seva sexualitat. Lluny de la pornografia o l'erotisme excessiu, aquestes dones trenquen amb els seus testimonis alguns tabús que encara pesen sobre la seva sexualitat permetent que tant homes com dones s'acostin a la intimitat femenina.
Documentals
Durada: 65'
03.40
Documenta2
Inclou La pequeña muerte: Eurasia
Documentals
Durada: 45'
04.25
Las recetas de Julie
La ruta de las setas
França és el segon recol·lector de bolets del món, per la qual cosa és immensa la varietat de receptes existents segons la zona. Avui es prepara un pastís de voletus, un saltat de Múrgoles, un aperitiu amb la carbonera que s'ha recollit, unes tombarelles farcides i, finalment, unes galampernas.
Altres
Durada: 55'
05.20
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias. El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag canari compta en les seves set illes amb un 40% d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge es visiten tres d'aquestes illes sorprenents: El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 30'
05.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'