Programació La 2

Dilluns, 26 agost de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Iber, pasión indómita
La cuenca de Noé
Sèrie documental sobre la conca de l'Ebre, els seus valors ecològics, els principals ecosistemes, i l'especial relació entre els gestors de l'aigua i la naturalesa de la gran vall.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Yellowstone salvaje
Verano grizzly
A l'estiu, Yellowstone es transforma en un paradís de vida silvestre amb un cruel costat fosc que castiga els que no estan preparats i obliga tots els animals a sobreviure. Mentre els ossos bruns emergeixen dels seus refugis a la recerca de menjar, dos colibrís es barallen pel nèctar de les flors.
Documentals
Durada: 45'
08.45
El escarabajo verde
Plasticoceno
El reportatge denuncia la contaminació amb escombraries plàstiques a Espanya. La ciutadania s'estremeix quan veu imatges de balenes o tortugues amb plàstic a l'estómac, però continua comprant productes amb plàstic. El programa es pregunta si la gent ho veu com un problema aliè.
Altres
Durada: 30'
09.15
Criaturas salvajes con Dominic Monaghan
Tailandia
Una emocionant sèrie de viatges i aventures que segueix l'actor i entusiasta de la vida silvestre Dominic Monaghan mentre explora els racons remots del planeta a la recerca d'alguns dels animals més rudes del món.
Documentals
Durada: 45'
10.00
Brain Games
El cerebro superviviente
Aquest programa tracta sobre el cervell i els mites més estesos que es consideren certs.
Documentals
Durada: 45'
10.45
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Constantino: Constantino, después de Pablo y del propio Jesús, es la figura más influyente del cristianismo. Él transformó lo que todavía era una secta que luchaba por sobrevivir tras la gran persecución de Diocleciano, en la que sería la religión dominante del imperio romano.
Documentals
Durada: 50'
11.35
Grandes diseños
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 50'
12.25
Mañanas de cine: El vengador de California
El governador de Califòrnia, àvid de riqueses, publica un edicte pel qual tots els ranxers han de presentar els títols de propietat i, a aquells que no els tinguin, se'ls confiscaran les finques. Un patriota anomenat César s'erigeix com a defensor del poble. Se'l coneix amb el nom del Coyote.
Pel·lícules
Durada: 75'
13.40
Verano azul
No nos moverán
El Chanquete es nega a vendre el terreny, imprescindible perquè una immobiliària pugui construir una urbanització al poble. Els veïns i la constructora pressionen fins a arribar a l'agressió.
Sèries
Durada: 70'
14.50
La historia de China
El último imperio
La Xina es va duplicar en grandària per incloure-hi Xinjiang a l'extrem oest, així com Mongòlia i el Tibet, i així es va crear la forma de la Xina en l'actualitat. La nova dinastia va tolerar una diversitat de cultures i religions, inclòs l'islam. Els Qing també van emprendre grans reptes culturals.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Albania salvaje: en el territorio del águila i Cazadores de África: El leopardo hambriento: La Camuti és una femella de lleopard de 13 anys que fa diversos dies que no menja perquè comparteix territori amb una manada de lleons i aquests li roben la caça a la més mínima oportunitat. Però la seva astúcia, la seva destresa i la seva determinació l'ajuden en la seva lluita per la supervivència.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Qué comemos: Somos lo que comemos: La ciència més avantguardista mostra els secrets del menjar, és a dir, la química, el sabor i els nutrients necessaris per a la supervivència. La majoria dels nutrients que es necessiten es troben amagats en els hidrats de carboni, les proteïnes i el greix que es mengen, però no tots.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Historia de la comida italiana
La comida del poder
John Dickie explica com les ànsies de poder han condicionat la història d'Itàlia i el seu menjar. Assisteix al banquet més fastuós del Renaixement, descobreix el que els passava als emperadors golafres i desemmascara la propaganda gastronòmica de Napoleó.
Documentals
Durada: 50'
19.55
El Chef del Mar
Doñana
L'Ángel visita avui el Parc Natural de Doñana, la reserva ecològica més gran del sud d'Europa. Allà, a Puebla del Río, Sevilla, es troba la finca Veta la Palma, un racó privilegiat que és tot un exemple d'ecosistema sostenible en ple riu Guadalquivir.
Documentals
Durada: 50'
20.45
Cocina real
Castillo de Scipione
El castell de Scipione, propietat de la família Pallavicino, és en un turó sobre la vall del Po. Els comtes que l'habiten oferiran un gran sopar i el xef Edoardo Craviari ha vingut al castell per supervisar el menú del sopar.
Documentals
Durada: 30'
21.15
Grandes diseños
Com si es tractés d'un mecano gegantesc, Alan Dawson construeix la seva casa prefabricada al comtat anglès de Cumbria per salvar el seu negoci i el mitjà de vida dels seus empleats i realitzar un somni de 30 anys, que ha tardat 22 a dissenyar, cinc mesos a fabricar i 20 dies a construir.
Documentals
Durada: 45'
22.00
SS-GB
Després de l'assassinat del policia Jimmy Dunn per part de la Resistència, el Harry acusa el Douglas de provocar el moviment treballant pel Kellermann. I el Douglas, després de no haver pogut evitar la detenció de la Sylvia, mata un atacant. Així mateix, busca l'Spode en un camp d'internament i aquest admet finalment haver matat el seu germà. Paral·lelament, l'oficial alemany Hesse se suïcida.
Sèries
Durada: 95'
23.35
1944. Le Havre bajo las bombas aliadas
1944. Mesos després del desembarcament de Normandia, la ciutat de Le Havre i els seus habitants van ser esclafats sota bombes britàniques en el que va ser el bombardeig massiu més mortífer dut a terme sobre França durant la Segona Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 50'
00.25
Después del Holocausto
Alliberats els camps d'extermini nazi el 1945, per als supervivents d'origen jueu comença un futur incert a la recerca d'una nova llar. Historiadors i escriptors expliquen l'origen del genocidi i els efectes que aquesta experiència encara té en les vides dels que van patir l'Holocaust.
Documentals
Durada: 60'
01.25
Metrópolis
Bienal La Habana (I)
Primer capítol de la Biennal de l'Havana, dedicat a les exposicions internacionals.
Altres
Durada: 30'
01.55
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: Charles McPerson. Des del 54è Heineken Jazzaldia, actuació de Charles McPerson Quintet.
Altres
Durada: 70'
03.05
Huellas terrestres vistas desde el cielo
El enigma de los geoglifos
Els geòglifs són dibuixos als turons o al mateix sòl fets per la mà de l'home. Ningú no en coneix el nom dels autors, per la qual cosa tots estan envoltats de misteris i llegendes. A Anglaterra el programa mostra nombrosos geòglifs, i viatja fins a l'Amèrica del Sud per veure'n el més famós del món.
Documentals
Durada: 50'
03.55
Ciencia líquida
Una dosis saludable
La medicina és art i ciència alhora. El seu futur descansa en la investigació científica i en els avenços tecnològics. Gza visita laboratoris on ja és una realitat l'aplicació de la nanotecnologia, la creació d'òrgans amb cèl·lules mare i l'automatització quirúrgica amb robots.
Documentals
Durada: 20'
04.15
El Chef del Mar
Puerto de Santa María/Puerto Real
Avui el xef del mar viatja a Puerto de Santa María i Puerto Real, a la província de Cadis. Allà l'Ángel assisteix al procés de recollida de plàncton marí, les microalgues de les quals es nodreixen gran quantitat d'éssers del mar, i al seu tractament per fer-lo comestible.
Documentals
Durada: 55'
05.10
Los reinos perdidos de Sudamérica
La piedra en el centro
Tiahuanaco, o la pedra al centre del món, és a l'altiplà bolivià i molt a prop del llac Titicaca, el llac navegable a més altura del món. La civilització preincaica de Tiahuanaco es va adaptar a un entorn hostil on avui viuen els aimara, els seus descendents.
Documentals
Durada: 60'