Programació La 2

Divendres, 16 agost de 2019
06.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Nacido explorador
Uganda: el gorila de la montaña
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Pacífico
El viaje de los maoríes
Una ruta de 50.000 quilòmetres des del nord del Japó fins a les illes d'Indonèsia, de Borneo a Papua, de Melanèsia a Nova Zelanda. Una expedició espanyola viatja per llocs remots a la recerca de les tribus i les comunitats indígenes del camí.
Documentals
Durada: 50'
08.50
El bosque protector
Parques nacionales. 100 años de historia
Sèrie documental que té com a objectiu conscienciar l'opinió pública de la importància que han tingut i tenen els boscos en la història natural, social i econòmica d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
09.20
Bubbles
Los Roques
Sèrie documental sobre la fauna i la flora submarina, desenvolupada al llarg de 48.000 minuts sota l'aigua.
Documentals
Durada: 30'
09.50
Ruta Vía de la Plata
Señoríos y Realengo
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 45'
10.35
Héroes invisibles
México
Aquesta sèrie de vuit documentals té com a protagonistes espanyols que han abandonat les seves còmodes vides per intentar millorar les condicions dels més desafavorits a l'estranger.
Documentals
Durada: 55'
11.30
Ciencia líquida
Océano azul
Un dels membres fundadors del grup de hip-hop Wu-Tang Clan, GZA, també conegut com a The Genius, viatja per trobar-se amb enginyers i científics que estan configurant el futur de la humanitat, així com l'estranya complexitat de la seva imaginació.
Documentals
Durada: 25'
11.55
Lorca, muerte de un poeta
Repàs biogràfic de la vida del poeta granadí Federico García Lorca, basada en la reconstrucció que en va fer l'historiador i hispanista Ian Gibson.
Documentals
Durada: 115'
13.50
100 años de Residencia de Estudiantes
El 2010 es compleixen els 100 anys de la fundació de la Residencia de Estudiantes. Una institució creada pels intel·lectuals i científics espanyols més destacats per tal de revolucionar l'ensenyament al país.
Documentals
Durada: 60'
14.50
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Santiago de Compostela
El documental fa un recorregut per Santiago de Compostel·la, explica com va néixer la ciutat segons l'apòstol Santiago i mostra els seus llocs més emblemàtics.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Los reinos perdidos de Sudamérica: Las tierras de oro, Tierras extremas: Las caravanas de la sal de Danikil i Nacido explorador: Sudáfrica: tortugas y tsongas: Richard Wiese viatja a Sud-àfrica per buscar un dels animals més antics del món, l'amenaçada tortuga babaua. En un aiguamoll costaner, el Richard s'uneix a un membre de la tribu tsonga, que l'ensenya a pescar amb trampes fetes de canyes i coneix un projecte revolucionari.
Documentals
Durada: 135'
18.45
El escarabajo verde
Una relación ¿tóxica?
Reportatge que analitza l'impacte del plàstic en la salut de les persones. Aquest material és tremendament útil en una infinitat de situacions diàries, però no sempre es tenen en compte els elements tòxics que se li afegeixen per millorar-ne les característiques.
Altres
Durada: 30'
19.15
El club de la lucha gastronómica de Jamie y Jimmy
Michael McIntyre
Avui ve com a convidat al cafè del Jamie i el Jimmy l'humorista britànic Michael McIntyre, que aprèn a cuinar vieires amb mongetes.
Altres
Durada: 50'
20.05
Invasores
El documental gira al voltant del tràfic il·legal d'espècies animals que després són abandonades als rius i als camps, de manera que s'adapten a altres ecosistemes i els alteren. No es tracta de fomentar la xenofòbia taxonòmica, sinó de mostrar les conseqüències de pràctiques que semblen innocents.
Documentals
Durada: 60'
21.05
Días de cine
Espai dedicat a l'actualitat cinematogràfica.
Altres
Durada: 30'
21.35
Ciencia líquida
Vida más allá de la Tierra
Davant del futur immediat de la Terra, l'exploració i colonització de l'espai exterior són l'esperança de la humanitat en la seva supervivència. Es mostren els avanços en vehicles robots per a l'exploració de Mart i en la recreació de la vida al planeta vermell per un equip multidisciplinari.
Documentals
Durada: 20'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Belmonte
A la Sevilla del 1913, Juan Belmonte és un noi tímid i escanyolit que aconsegueix fer-se un forat entre la seva colla de marginats desafiant les vaques a les masies i els toros a les closes. La seva passió i el seu estil estrany fan que el vell torero Calderón es fixi en ell.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: El Litri y su sombra
Biopic del torero espanyol Miguel Báez Litri, des dels primers passos fins a la fama i el reconeixement popular.
Pel·lícules
Durada: 95'
01.35
Jason Bourne
Jason Bourne és un personatge de novel·la d'espionatge dels anys 80, creat per l'escriptor novaiorquès Robert Ludlum. El 1979 aquest escriptor excèntric publica la seva dotzena novel·la, El cas Bourne. Per primera vegada, la CIA és retratada com una organització d'agents pertorbats amb mètodes controvertits. Jason Bourne és un espia a qui troben greument ferit i amnèsic. Gràcies al cinema i l'actor Matt Damon s'ha convertit en un heroi.
Documentals
Durada: 50'
02.25
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Los paganos y el culto a los mártires: Al llarg de dos segles, el cristianisme va créixer a l'ombra de l'imperi romà suportant persecucions esporàdiques des del principi. Però al segle III, Roma, tement la contínua expansió de la nova fe, va posar tot el seu esforç a intentar frenar-la.
Documentals
Durada: 50'
03.15
Grandes diseños
La Helen i el Chris construeixen la primera casa passiva d'Anglaterra, hermètica, altament aïllada i sense necessitat de calefacció, als turons de Cotswolds, Anglaterra. Una casa subterrània a sota d'un graner vell en ruïnes, que transformen i reconstrueixen cenyint-se a la política de planificació.
Documentals
Durada: 50'
04.05
Pesca imposible
Cornualles
El Blowfish vol ensenyar al Jay i el Charlie que Cornualla és un paradís per als grans taurons a l'estiu. Així que proposa als seus amics d'atrapar un tauró blau per marcar-lo i demostrar que la temperatura de l'aigua està canviant i que cal preocupar-se per la conservació d'aquesta espècie.
Documentals
Durada: 45'
04.50
La manada
Monarcas en peligro
Les sabanes obertes de l'Àfrica, a prop del riu Mara, són territoris perfectes per als lleons. El programa segueix dues bandades de lleons que s'han instal·lat aquí i, gràcies a la tecnologia d'avantguarda, es poden contemplar amb càmeres tèrmiques les tècniques de caça que fan servir durant la foscor total de la nit.
Documentals
Durada: 50'
05.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'