Programació La 2

Dijous, 15 agost de 2019
06.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Las islas más salvajes de Indonesia
Nación de volcanes
Una mostra de la flora i la fauna més salvatges d'Indonèsia.
Documentals
Durada: 50'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
09.15
Pueblo de Dios
Pescadores de esperanza
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
09.40
Bubbles
Polinesia Francesa
Sèrie documental sobre la fauna i la flora submarina, desenvolupada al llarg de 48.000 minuts sota l'aigua.
Documentals
Durada: 30'
10.10
Ruta Vía de la Plata
Los extremos del Duero
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 50'
11.00
El día del Señor
Des de la Cathédrale Notre Dame-de-l'Annonciation, Puy-en-Velay, França.
Altres
Durada: 60'
12.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.10
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: El nacimiento de una fe: Jonathan Phillips, catedrático de Historia de la Universidad de Londres, visita los sitios donde nació, creció y se desarrolló el ministerio de Jesucristo, hasta su pasión y muerte en Jerusalén.
Documentals
Durada: 55'
13.05
Grandes diseños
L'Ed construeix per la seva dona Rowena i els seus quatre fills una casa sostenible en un turó que és propietat seva al comtat anglès de Herefordshire, prop de Gal·les. La construcció, de línies irregulars i rodones, es realitza a base de materials reciclats i fusta d'avet de boscos locals.
Documentals
Durada: 45'
13.50
Fray Junípero Serra, el hombre que caminaba
Documental basat en un dels moments més emblemàtics de Juníper Serra per terres californianes i en la seva tasca fundacional. Analitza la personalitat d'un dels pares de la pàtria americana, que va tenir un paper clau en els primers assentaments que van donar lloc a l'estat de Califòrnia.
Documentals
Durada: 60'
14.50
Huellas terrestres vistas desde el cielo
El misterio de los círculos de cosecha
Cada any uns dibuixos misteriosos apareixen durant la nit als camps de cereals. Des dels anys 70, apassionats i curiosos, periodistes i alguns investigadors independents, intenten aclarir el misteri d'aquests dibuixos visibles principalment des del cel.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La manada: Monarcas en peligro i Yellowstone salvaje: La frontera helada: El ferotge hivern de Yellowstone fa que els habitants estiguin en una lluita constant per la supervivència contra les fortes nevades, les temperatures polars i els depredadors ferotges.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Los paganos y el culto a los mártires: Al llarg de dos segles, el cristianisme va créixer a l'ombra de l'imperi romà suportant persecucions esporàdiques des del principi. Però al segle III, Roma, tement la contínua expansió de la nova fe, va posar tot el seu esforç a intentar frenar-la.
Documentals
Durada: 55'
19.05
El club de la lucha gastronómica de Jamie y Jimmy
Alesha Dixon
El Jamie i el Jimmy reben Alesha Dixon al seu cafè de la badia de Southend per cuinar el seu plat indi preferit, gambes picants.
Altres
Durada: 45'
19.50
Pesca imposible
Cornualles
El Blowfish vol ensenyar al Jay i el Charlie que Cornualla és un paradís per als grans taurons a l'estiu. Així que proposa als seus amics d'atrapar un tauró blau per marcar-lo i demostrar que la temperatura de l'aigua està canviant i que cal preocupar-se per la conservació d'aquesta espècie.
Documentals
Durada: 50'
20.40
80 cm
Cantabria
Juan José Ballesta fa un llarg viatge per la geografia i el paisatge espanyol, aprèn a reconèixer la natura, la vegetació i els animals, i porta a terme activitats relacionades amb la vida rural.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Grandes diseños
La Helen i el Chris construeixen la primera casa passiva d'Anglaterra, hermètica, altament aïllada i sense necessitat de calefacció, als turons de Cotswolds, Anglaterra. Una casa subterrània a sota d'un graner vell en ruïnes, que transformen i reconstrueixen cenyint-se a la política de planificació.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Documaster: Red Army. La guerra fría sobre el hiel
Treball que narra els destins creuats de la Unió Soviètica i de l'equip d'hoquei sobre gel conegut com L'exèrcit roig, una dinastia única en la història de l'esport. L'excapità de l'equip, Slava Fetisov, evoca la seva trajectòria fora del comú, primer adulat com un heroi nacional i després condemnat com a enemic polític.
Pel·lícules
Durada: 85'
23.25
En portada
La larga noche de Caracas
El programa retrata els dies convulsos que viu Veneçuela. A més del testimoni de veneçolans anònims, el reportatge presenta la jove classe política, tant de l'oposició com del poder chavista.
Altres
Durada: 40'
00.05
Panoramas futuros con James Woods
Sé lo que estas pensando
En un futur proper la gent es llegirà la ment, es connectarà a una xarxa global amb un sistema informàtic que sabrà el que tothom pensa i coneixerà el futur abans que un mateix. La tecnologia que permetrà llegir la ment ja està de camí i planteja qüestions ètiques serioses.
Documentals
Durada: 45'
00.50
Panoramas futuros con James Woods
Revolución robot
Cada vegada és més a prop el dia en què l'home i la màquina es fusionin finalment, redefinint el que significa ser humà. Neurocientífics, futuròlegs i especialistes en ètica es plantegen els reptes als quals la humanitat s'enfrontaria, arribat el moment, i els límits per preservar l'ésser humà.
Documentals
Durada: 45'
01.35
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: Donny McCaslin Quintet. Des del 54è Heineken Jazzaldia, actuació de Donny McCaslin Quintet.
Altres
Durada: 75'
02.50
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Del apocalipsis a las herejías: En aquest capítol es veu com la revolta jueva a Jerusalem va afectar la fràgil expansió de la fe cristiana. Després s'explora l'illa de Patmos, on Sant Joan va escriure l'Apocalipsi, per acabar analitzant la greu amenaça que van suposar les heretgies en l'incipient cristianisme.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Grandes diseños
A l'illa de Wight, al sud d'Anglaterra, el Lincoln i la Lisa modernitzen un bungalou dels anys 70 i l'amplien amb un estudi, una torre de dues plantes i un taller de pintura. Aquest i el bungalou es revesteixen de fusta de làrix cremada, i la torre amb plaques ondulades de ciment untades de iogurt i fems.
Documentals
Durada: 45'
04.25
Pesca imposible
Mozambique
El Jay, el Charlie i el Blowfish viatgen al litoral del nord de Moçambic per pescar un bonítol oriental, un dels reptes més difícils que hi ha a la pesca amb arpó. Aquest és un tipus de tonyina molt fort, ràpid i agressiu que pot pesar fins a 100 kg i arribar a velocitats de 80 km per hora.
Documentals
Durada: 50'
05.15
Los superpapás de la naturaleza
En el regne animal, molts mascles no s'interessen en absolut per la seva prole, la majoria fins i tot ignora que té fills. No obstant això, hi ha pares extraordinaris que porten el seu paper fins al límit. Deu mascles excepcionals mostren com assumeixen els seus deures.
Documentals
Durada: 55'