Successos

L’Escola de Policia formarà tots els municipals inscrits

S’ha acordat en una reunió amb el sindicat de comandaments i l’associació de caps

El comunicat de l’escola en el sentit que només agafaria un 75% d’inscrits de cada municipi va causar indignació

Tots els agents de policia local de Catalunya que han aprovat les oposicions finalment podran realitzar el curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de Mollet del Vallès. Així es va acordar dimarts en una reunió amb representants del Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (Sicpol) i l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya (Accpolc) amb la direcció de l’Escola de Policia; una reunió forçada pels representants de les policies que volien aclarir la situació en què estaven després que la setmana passada totes les prefectures de policia local rebessin un comunicat formal de l’escola on se’ls deia que s’havien vist obligats a establir un límit d’admissions d’agents al curs de formació 2019/2020 i s’advertia els ajuntaments que només podrien portar a l’escola un 75% dels policies que hi havia inscrits. En la reunió de dimarts, després de fer números i posant una “bona predisposició”, s’ha conclòs que totes les demandes podran ser ateses. En la mateixa reunió es va remarcar la necessitat que, amb vista a pròximes convocatòries, els ajuntaments facin les prescripcions i posteriors inscripcions en els terminis prefixats perquè es pugui programar en precisió cada curs. També van acordar buscar fórmules que permetin fer un procés de selecció única per a tots, evitant duplicitats, garantint els criteris de territorialitat i homogeneïtzant al màxim els criteris de selecció.

En el comunicat que havia emès l’escola es deixava fora de la limitació del 75% aquelles plantilles que en el seu moment havien aportat instructors a l’Escola de Policia. Un criteri que beneficiava les plantilles grans de la conurbació barcelonina i, en canvi, perjudicava els municipis amb plantilles més petites de la resta del territori.

Un mal moment

L’anunci de limitació de places a l’escola per a agents locals va ser rebut amb indignació i preocupació pels comandaments, ja que arribava en un moment en què la situació de les plantilles locals és complicada per la minva d’agents per l’aplicació del decret que permet les jubilacions als 60 anys i la sentència del Suprem que deslegitimava la incorporació d’agents interins a les plantilles municipals, circumstàncies que han contribuït a fer que els municipis, fent un gran esforç, hagin convocat un elevat nombre de places per cobrir les plantilles. Allargar el procés de formació dels policies, que ja d’entrada és prou llarg, representa un perjudici important per a les plantilles locals, encara que ara, basant-se en una resolució del TC que paralitza la sentència del Suprem, podran continuar contractant interins amb les condicions que fixi la llei.

LA DATA

18.11.19
comença
el curs de formació bàsic a l’Escola de Policia de Mollet

LA XIFRA

1440
alumnes
aproximadament es formaran a l’Escola, comptant els 750 mossos de la nova promoció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.