Opinió

Estabilitat i el congrés del mòbil

El conseller delegat de la patronal organitzadora del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, va presentar ahir l’edició d’aquest any, 2018, una edició que farà que, de nou, Barcelona sigui la capital mundial del mòbil i del que s’ha anomenat l’internet de les coses entre el 26 de febrer i l’1 de març. Les xifres al seu voltant mostren la importància d’aquest esdeveniment: el MWC del 2018 tindrà un impacte de 471 milions d’euros i generarà 13.000 llocs de treball, eventuals. Des del 2006, l’impacte haurà estat de 4.400 milions d’euros i els llocs de treball arribaran als 115.000. Ahir, en la seva presentació, i com ha passat en altres ocasions, els seus màxims responsables van tornar a demanar “seguretat i estabilitat” per complir el seu contracte, que expira l’any 2023, o, fins i tot, ampliar-lo.

La importància de la presència a Barcelona del MWC és indubtable i cal treballar perquè continuï, tot i que seria bo millorar la seva capil·laritat cap a la ciutat, la presència femenina i, per posar només tres exemples, la falta d’actitud crítica respecte als problemes del mòbil. I per això, cal seguretat, i més després que Barcelona i Cambrils hagin patit un atac gihadista aquest mateix estiu. De fet, una de les millores en seguretat en aquesta edició seran els reconeixements facials.

I també cal estabilitat política, òbviament. Estabilitat que es guanyaria sense una Generalitat intervinguda, sense imatges de repressió, sense presos polítics, sense amenaces a la investidura de qui ha guanyat unes eleccions democràtiques, etcètera. El govern del PP fa ja uns anys que treballa per inestabilitzar l’economia catalana sense importar-li les conseqüències.