Cultura

Una feina d'equip

La direcció periodística del grup es reordena per continuar funcionant com una única fàbrica de continguts i integrar a la dinàmica diària la producció televisiva

Jordi Grau és el nou responsable de l'edició d'El Punt Avui a les comarques gironines

Funcionar com un únic equip de continguts i no repetir la feina dues vegades. Amb aquestes dues premisses clares, la direcció periodística del diari es reordena a partir d'avui amb l'objectiu que el nou organigrama del grup li permeti afrontar amb garanties de futur els reptes en què ja està treballant, entre els quals hi ha la posada en funcionament del nou canal El Punt Avui Televisió.

La direcció d'El Punt Avui ja treballa des de fa mesos de manera unificada, de manera que des d'una mateixa estructura se serveixen els continguts periodístics que després van a parar als diversos productes del grup, independentment de la seva periodicitat.

Xevi Xirgo, director d'El Punt Avui, continuarà sent en aquesta nova etapa el màxim responsable dels continguts d'informació general del grup, i Emili Gispert, director de L'Esportiu, continuarà també com a responsable dels continguts esportius, amb Ferran Espada com a director adjunt d'informació diària i Jordi Camps com a director adjunt d'opinió i tancament.

Carles Ribera, el subdirector d'El Punt Avui, coordinarà els continguts de política del diari, amb Anna Serrano com a cap de la secció de Política. En aquesta nova etapa, cada director adjunt del diari s'ocupa com a mínim d'una àrea periodística del grup.

D'aquesta manera, Xevi Sala, fins ara responsable de l'edició de les comarques gironines, es farà càrrec de tota l'opinió del grup (amb Toni Brosa com a cap de secció), dels formats especials (sèries, publicacions especials...) i de part de la posada en marxa dels continguts televisius de la nova temporada. Jordi Grau, director adjunt del grup amb una llarga trajectòria a la casa i fins ara responsable de Punt de Vista, serà a partir d'ara el nou responsable de l'edició de les comarques gironines, que reordenarà els continguts i la presentació. La directora adjunta Pepa Masó se centrarà en l'àrea de Societat (amb Carles Sabaté com a cap de secció), i Ramon Roca, director del setmanari L'Econòmic i director adjunt del grup, serà a partir d'ara el màxim responsable de la informació econòmica del grup, que té Joan Armengol com a cap de la secció d'Economia del diari.

El director de Presència, Miquel Riera, que fins ara ja s'ocupava de coordinar els continguts de la redacció que van a parar al suplement dominical, assumirà també la responsabilitat de l'àrea de tancament, amb Antoni Dalmau com a cap de secció, i d'Europa-Món (amb Pilar Esteban al capdavant).

Joan Ventura, amb Jaume Vidal (cap de la secció de Cultura del diari) i David Castillo (responsable del suplement Cultura), és el màxim responsable dels continguts culturals del grup. Lluís Martínez continuarà com a director adjunt del diari i s'encarregarà de la coordinació entre la redacció del diari i l'equip de producció d'El Punt Avui Televisió, centrat bàsicament en l'espai L'illa de Robinson.

Una nova etapa plena de complicitats

senseautor

El grup El Punt Avui està convençut que el futur en el seu sector no implica només la necessitat de treballar cada cop més en equip internament, sinó el fet que aquesta feina conjunta s'estableixi també amb altres grups editorials de Catalunya amb els quals es comparteixen els mateixos valors i la mateixa visió de país.

Tant és així que el grup ja manté des de fa anys una aliança amb el diari digital Vilaweb que ara s'ha reforçat per treballar conjuntament en alguns camps. Aquesta és la premissa amb la qual es va posar en marxa mesos enrere un acord amb el grup d'El 9 Nou d'Osona i el Vallès per operar conjuntament en aquesta zona no només en el terreny periodístic, sinó en d'altres d'estratègics.

Amb una filosofia similar, s'han establert acords de col·laboració amb el grup Sàpiens Edicions, editor de les revistes Sàpiens, Descobrir Cuina i, entre d'altres, Descobrir Catalunya. A hores d'ara, el grup treballa també amb els responsables del grup Enderrock amb la intenció de tancar un acord similar. Les dues parts ja s'han posat d'acord perquè els continguts musicals que hi hagi en la nova televisió que el grup estrena de cara a Sant Jordi siguin responsabilitat del grup Enderrock, que coordinarà la presència i les actuacions dels conjunts i músics del país. En el terreny periodístic, El Punt Avui estudia a hores d'ara altres fórmules de col·laboració amb diversos mitjans presents a tot el territori nacional, i la setmana passada ja va tancar un acord amb Reus Digital. Gràcies a aquesta col·laboració, les dues parts podran compartir continguts en els seus respectius webs. Aquesta mateixa setmana, El Punt Avui i Nació Digital han arribat també a un principi d'acord per estudiar possibles futures col·laboracions.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

‘In the night’, d’Oques Grasses, la cançó en català més radiada el 2019

Barcelona

El riure abans de ‘Polònia’

Barcelona

Llibertat i amistat

barcelona

El geni de l’absurd

Barcelona

Les peripècies al Ladakh, filmades

Girona

Ferides reobertes

GIRONA
MÚSICA

Els Amics de les Arts estrenaran el nou ‘single’ demà

El Fort Festival de Tossa baixa a la platja

tossa DE MAR

La memòria oral dels músics creix

Torroella de Montgrí