Cultura

Yoshiaki Sukeno

Dibuixant

“M’agrada combinar ingenuïtat i foscor”

Autor de la sèrie d’èxit Twin star exorcists –que de moment consta de set volums i que per a nosaltres publica Norma Editorial–, Yoshiaki Sukeno és un dels convidats al Saló del Manga d’aquest any.

Com va néixer la idea de ‘Twin star exorcists’?
La meva idea era fer un shonen, un manga per a nens, que estigués protagonitzat per una parella formada per un noi i una noia que fossin com un matrimoni, del qual algun dia potser neix alguna criatura.
Els protagonistes són dos exorcistes que lluiten contra monstres procedents d’altres dimensions. S’ha inspirat en tradicions com la del còmic de superherois o la del cinema de terror?
M’agrada la fantasia occidental, i també el cinema, però m’interessa sobretot la mitologia del meu país. En la meva obra anterior, Bingogamiga!, ja em vaig inspirar en una mena de déu propi del Japó. A més, en el cas de Twin star exorcists, volia reproduir les típiques baralles del shonen, amb cops de puny.
Les seves històries combinen la ingenuïtat en el dibuix dels personatges principals amb una certa foscor sinistra.
Quan estava treballant en aquest projecte, hi havia altres sèries manga que tenien uns personatges molt bufons –que és una estètica que m’agrada molt– i al mateix temps una història molt fosca i grotesca. I aquesta combinació em va influir.
A part de la fantasia i l’acció, també hi ha espai per a la història d’amor.
Sí, el tema de les relacions de parella i la família són importants en la meva obra.
I quina importància hi té l’humor?
El meu treball anterior era totalment humorístic. En aquest cas, en el projecte inicial no hi havia gens d’humor; no volia introduir aquest element per evitar comparacions. Però vaig veure que perdia la meva essència, i en dibuixar-ho hi vaig acabar posant elements còmics. Perquè tingui la meva personalitat, ha de tenir un toc d’humor.
També el diverteix retratar-se a vostè mateix, autoparodiar-se.
Sí, és un element de comunicació i de complicitat amb el lector.
Les seves obres retraten la col·lisió entre l’univers quotidià i d’altres de fantàstics. Li agradaria un dia fer una obra absolutament realista?
Sí, espero dedicar-me molts anys a aquesta feina i també vull fer alguna història que transcorri íntegrament en el món actual. Ahir, mentre estava sopant aquí a Barcelona, mirava al meu voltant i pensava com podia portar tot allò que veia al manga. No puc deixar de pensar en aquestes coses constantment.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Entre els insectes i la ficció

llançà

Jaume Geli i les ‘23 espines’ que en van ser 200

Girona

Retorn als orígens

parís

Tan dur com bonic

Barcelona
Un tast de...
‘El teu gust’, Isabel-Clara Simó

Obra pòstuma de Simó

L’atractiu intacte de Dalí

Figueres
calonGE

Di-versiones, amb llibre i pregó

CARLES CASANOVAS
VEU, GUITARRISTA I DIRECTOR MUSICAL DEL GRUP D’HAVANERES PORT BO

“A Cuba és curiós que no coneguin l’havanera tot i que va néixer allà”

calella de palafrugell

Lluís Molinas fa un repàs a la seva vida a ‘Tot recordant’

Palafrugell