Comunicació

La CCMA tanca el 2020 amb un equilibri pressupostari de 301 milions d’euros

El resultat comptable presenta pèrdues per 3,6 milions d’euros per l’aprovisionament de despeses

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat aquest dilluns el tancament pressupostari de l’exercici 2020 amb estabilitat pressupostària en un any marcat per la caiguda dels ingressos publicitaris.

Els ingressos i les despeses han quedat equilibrats en 301,6 milions d’euros, després de compensar la desviació d’11,8 milions d’euros en ingressos publicitaris, marxandatge i venda de produccions respecte a l’exercici anterior, amb un total final de 51,2 milions.

Tot i que el resultat pressupostari és equilibrat, el resultat comptable presenta pèrdues per 3,6 milions per l’obligació comptable d’imputació i aprovisionament de despeses, algunes d’elles amb caràcter plurianual.

Es manté, també, la despesa de 3,6 milions provocada per la limitació en la deduïbilitat de l’IVA modificada l’any 2017 per a les ràdios i televisions públiques. A tot això, s’hi ha d’afegir l’afectació en la tresoreria de 13 milions a causa dels imports no retornats per aquest concepte, que està en litigi.

L’aportació pública ordinària ha estat de 240,1 milions, als quals el Departament de Cultura hi ha afegit una transferència extra per a la producció d’obra nova audiovisual. Aquestes aportacions han permès protegir els nivells d’inversió en producció associada, aliena o coproduccions, que arrosseguen una caiguda acumulada de la inversió de més del 60% des del 2010. L’ens també ha aprovat la Memòria d’informació no financera.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.